Čarobni dan – čarolija koja se ne zaboravlja

U Parku Maksimir, jednom od najljepših europskih parkova, 11. rujna održao se Čarobni dan, najveći obiteljski događaj, prepun interaktivnih sadržaja pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Zagrebačkog Holdinga. Po drugi puta, parkom i šumom Maksimira zavladala su djeca koja su se okušala u mnogobrojnim edukativnim, kreativnim, zabavnim i sportskim aktivnostima

U dječjoj Čarobnoj zemlji organizirana je velika i raznolika paleta besplatnih edukativnih, sportskih, kreativnih i zabavnih radionica u želji da djeca dođu do novih spoznaja vezanih za stjecanje i unapređenje novih znanja. Djeca su isprobala različite radionice i na taj način mogli su otkriti svoje skrivene potencijale, znanja i vještine koje bi mogli razvijati i kojima bi se mogli baviti u svoje slobodno vrijeme. Radionice za djecu organizirale su udruge, klubovi, društva, različite škole (sportske, glazbene, plesne, škole stranih jezika), kulturni centri. U pripremljenim sadržajima prepunim zabave uživali su mališani, ali i roditelji te su tako zajedno, aktivno proveli dan u prirodi. Nasmijana i zadovoljna lica posjetitelja pokazatelj su da Čarobni dan prezentira cjelodnevnu edukativnu zabavu za cijelu obitelj koja se ne zaboravlja!

Parkom Maksimir prošetale su maskote i kostimirani likovi iz mnogobrojnih crtića i filmova te su mnogu djecu odveli na prekrasno putovanje u svijet mašte u kojem je, kao i na Čarobnom danu, sve moguće!

Oduševio je i zabavni program na velikoj pozornici u kojem se našlo za svakoga po nešto: veliki i mali pjevači, bandovi, zborovi, kulturno umjetniča društva, plesne skupine, mađioničari i glumci.

Uz puno glazbe, zabave i plesa te obiteljskih aktivnosti ovaj dan je čaroban i po tome što je cijela obitelj mogla posjetiti Zoološki vrt po cijeni samo jedne ulaznice. Za posjet ZOO vrtu bila je potrebna online prijava na koju se u rekordnom vremenu prijavilo 1000 zainteresiranih obitelji (što je i bio predviđeni kapacitet) te dobilo kupon pogodnosti s kojim su tog dana mogli posjetiti ZOO Zagreb po čarobnoj cijeni “1 ulaznica = 1 obitelj”.

Uz zabavno edukativni karakter priredbe, Čarobni dan ima i dobrotvorni karakter pa se tako svaki put pomaže i onima koji nisu u mogućnosti sami si priuštiti slobodne aktivnosti. Uz pomoć pokrovitelja i poslovnih partnera više od 100 darovite djece iz socijalno ugroženih obitelji imat će priliku besplatno pohađati aktivnosti koje ih zanimaju kroz cijelu školsku godinu 2016/2017 i tako pridobiti nova znanja koja će im koristiti kasnije u životu.

Kako bi dolazak u Maksimir učinili što jednostavnijim, ali i atraktivnijim za mališane, Zagrebački Holding osigurao je tramvaj i vlakić kojim su se posjetitelji besplatno vozili u Park Maksimir.

Na drugom hrvatskom Čarobnom danu bilo je cca 7000 obitelji, oko 30 000 roditelja i djece prošlo je kroz Maksimir. I svi su pronašli nešto zanimljivo, probali i naučili nešto novo i lijepo se proveli.

Ključan sastojak Čarobnog dana bila su nasmiješena lica koja su čarobni ambijent Parka Maksimir ispunila radošću, smijehom i zadovoljstvom te učinila ovaj dan još čarobnijim. Čarobni dan usrećuje tisućama osmijeha na licima djece koja nas posjete!

Tekst i foto: promo

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Večer s Dionom Leonardom i nevjerojatnom Gobi te dobrotvorna utrka

Upoznajte ultramaratonca Diona Leonarda koji nam dolazi sa…

Počelo je još jedno Luftanje na Vidikovcu

I ove godine vas pozivamo na Luftanje -…

'Tko pjeva zlo ne misli' već treću godinu na zagrebačkom Vidikovcu

Festival posvećen najvoljenijem hrvatskom filmu u srcu Zagreba

Doček ljeta u Maksimiru na švedski način

U subotu, 15. lipnja 2019., na livadi kod…

Pročitajte i:

Nova nada u liječenju neplodnosti

Prva beba nastala iz jajne stanice sazrele u laborotoriju, zamrznute te implementirane godinama kasnije, rođena…

Nataša Janjić baš je cool mama! Pogledajte što je dozvolila sinu

Rođendanska torta malenog Tonija definitivno je imala najslađi "ukras"

Najbolje zemlje za odgoj djece

I Hrvatska se našla na tom popisu!

Karnevali u Hrvatskoj: gdje se sve možete zabavljati s djecom

Vikend je prepun događanja za djecu. Uživajte u društvu najmilijih, jer najkvalitenije je vrijeme ono…