Više od stoljeća i pol Andersenova inačica španjolskog izvornika iz 14. stoljeća jedan je od najpopularnijih okvira za propitivanje društvenih vrijednosti, ali i taštine pojedinca. Naše vrijeme obilježeno potrošačkim fenomenom, reklamama i površnošću, Andersenovog cara i njegove dvorjane čini gotovo stvarnim licima koja će i ovoga puta pred publikom odgovarati na pitanje kolika je cijena gluposti te još pokazati što sve može značiti rečenica – Car je gol! Pažljivo isprepletena gluma s pjesmom, plesom i humorom potiče djecu na kritičko promišljanje i razvijanje mašte.

Predstava je namijenjena djeci od 6 godina nadalje i odraslima

Redatelji: Krešimir Dolenčić i Paolo Tišljarić

Autorica dramatizacije: Ana Tonković Dolenčić

Scenografkinja: Dinka Jeričević

Car: Jure Radnić; Varalica 1: Krunoslav Klabučar; Varalica 2: Tvrtko Jurić; Ministrica: Ivana Bakarić; Sluga: Luka Bulović; Dvorjanin/Građanin 2: Matija Čigir; Dvorjanin/Građanin 1: Marija Šegvić; Dvorjanin/Građanin 3: Miki Solus

Prva čitateljica ili čitatelj koji se javi sa svojim podacima na naš mejl urednistvo@roditelji.hr s naznakom "Car je gol" osvaja dvije ulaznice za izvedbu 26.11. od 11 sati u kazalištu Trešnja. Dobitnik dobiva na mejl potvrdu da je osvojio ulaznice najkasnijeu petak 24.11.

car-je-gol-nastupa-u-kazalistu-tresnja
????????????????????????????????????

Tekst i foto: press, Damil Kolgjer