Budi tu – topla priča o snazi majčinske ljubavi

Upoznajte inicijativu dviju sestara iz Bosne i Hercegovine kojima je cilj dovesti vodeće praktičare pedagoge, psihologe i druge stručnjake da podijele iskustva s roditeljima i daju roditeljima podršku

Snaga majčinske ljubavi potakla je dvije sestre na ideju o osnivanju BUDI TU zajednice aktivnih roditelja u Bosni i Hercegovini. Evo što kažu o svom projektu:

"Kao i svaka ideja i ova se rodila iz potrebe s kojom smo se suočile nas dvije sestre s naših četvero malih anđela! Kako preživjeti svakodnevne izazove koje nam roditeljstvo servira, kako pedagoški pristupiti roditeljstvu i određenu situaciju okrenuti na najbolji način za naše mališane, pitanja su na koja smo često tražile odgovore" navode Mirna Mišić i Josipa Terzić Rezić, idejne začetnice BUDI TU zajednice.

josipa-terzic-rezic-mirna-misic-buditu-1

BUDI TU zajednici aktivnih roditelja cilj je promovirati pedagoški pristup roditeljstvu i pružiti podršku roditeljima. Na samom početku organizirane su radionice za roditelje na kojima će istaknuti pedagozi praktičari iz Bosne i Hercegovine i regije podijeliti svoja iskustva s roditeljima. Uz podršku lokalnih suradnika u pripremi su tri najčešća problema s kojima se roditelji obraćaju za pomoć, te savjete kako pomoći roditeljima da izazove s mališanima riješe na najbolji način. Roditelji će imati priliku napisati svoja pitanja za predavače, na koja će im se odgovoriti tijekom radionice.

Prva u nizu radionica namijenjena je roditeljima djece od 0 do 19 godina na temu "Postavljanje granica" Kako savladati zastarjele odgojne metode? Kako postaviti granice? Postavljamo li granice sebi ili djeci? Predavačica je Gordana Buljan Flander, klinički psiholog i psihoterapeut i ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.
Radionice će se održati u utorak, 6.12.2016. u Sarajevu, u petak, 9.12.2016. u Banja Luci i srijedu, 14.12.2016. u Mostaru.

Poruke koje žele poslati roditeljima kroz svoj rad su: MANJE BRIGE, VIŠE RADOSTI - Svi se nalazimo u sličnim izazovima s mališanima, problem je važno osvijestiti i o njemu razgovarati. MALI KORACI U PRAVOM SMJERU - Pomaže nam da sagledamo mogućnosti i iskustva pedagoga praktičara. Neki od savjeta pomoći će i nama – roditeljima. BUDI TU I BUDI SA SRCEM U TOMU – Spremno pružamo podršku roditeljima koji žele nešto više od roditeljstva.

Tekst i foto: Josipa Terzić – Rezić

Preporučujemo

Pročitajte i:

Izašla je prva knjiga naše kolumnistice Nataše Jukić: Zagrebi sivu

Čast nam je predstaviti uistinu posebnu zbirku kolumni Nataše Jukić koju je izdao nakladanik Redak…

Priča o Bogici ili nije sramota biti siromašan

Kazalište Prijatelj poziva vas ove nedjelje 25. veljače na svoju predstavu "Priča o Bogici ili…

Pretplatite se na National Geographic Hrvatska i darujemo vam jedan od dva vrhunska naslova – Tajni život drveća ili Homo Deus

Pretplatite se na National Geographic Hrvatska i izaberite jedan od dva vrhunska naslova! Tajni život…

Događanja koja bi šteta bila propustiti

Do kraja veljače i početkom ožujka u knjižarskom lancu Hoću knjigu ponovno vas očekuju razna…