Na Svjetski dan nepušenja, u Opatiji će se održati priredba kojom će se predstaviti sve aktivnosti koje su se provodile u okviru projekta 'Budi NEovisan' od početka ove godine. Savez DND-a Hrvatske je  projektom  'Budi NEovisan' putem kreativnog natječaja  do sada prikupio preko 500 poruka, crteža, fotografija, stripova, slogana i internet priča.

Najkreativniji radovi djece će biti nagrađeni i objavljeni u publikaciji projekta 'Budi neovisan', koja će ostati trajna uspomena svim adolescentima i predškolcima koji su sudjelovali na natječaju za dječje radove.

U sklopu naših aktivnosti „Budi NEovisan“ osmišljena je kampanja za prevenciju ovisnosti o drogama te je snimljen i motivacijski video spot namijenjen djeci i mladima, kojim se želi promovirati drugačiji način zabave i izbor zdravih i pozitivnih aktivnosti koje nam život svakodnevno pruža. U Društvima Naša djeca po gradovima i općinama provode se radionice forum-kazališta i juice projekta, a na mrežnim stranicama Saveza pokrenuta je i facebook kampanja protiv alkohola i pušenja usmjerena  na prevenciju ovisnosti u djece i mladih (https://www.facebook.com/pages/Savez-dru%C5%A1tava-Na%C5%A1a-djeca Hrvatske/414120181993815)

Plakat Budi NEovisan

Kampanjom „Budi NEovisan“ se potiču djeca i mladi da je bolji izbor biti poseban, biti NEovisan i živjeti svoj san.

Video spot 'Tvoje oči otkrivaju sve, reci drogi ne!'