U listopadu se u Kinoteku vraćaju subotnje matineje za najmlađe. 7. i 21. listopada gledatelje će uveseljavati dvojac nespretnih majstora Pat i Mat na filmu” (A je to!). Redatelj Marek Beneš, povodom 40. obljetnice nastanka kultne animirane serije, preselio je likove dvojice nespretnih majstora na velika platna i kroz nova vrata uveo nas u njihovu svakodnevicu punu izazova koje pokušavaju, kao i uvijek, prevladati neočekivanim trikovima i dobro poznatim žarom.

bogat-program-u-kinoteci-za-filmoljupce-tijekom-listopada

U subotu, 14. listopada u sklopu besplatnog Programa Kino mreže: Rendez vous au cinema 3 prikazat će se animirani film Kralj i ptica rugalica” iz 1980. Riječ je o ostvarenju koje je nastajalo trideset godina prema zamislima redatelja Paula Grimaulta i pjesnika Jacquesa Preverta, a temelji se na bajci H. C. Andersena, Pastirica i dimnjačar. Danas se svrstava u remek-djela francuske animacije, koje je utjecalo na mnoge velikane animacije poput Hayaoa Miyazakija.

bogat-program-u-kinoteci-za-filmoljupce-tijekom-listopada

Posljednja subota u mjesecu rezervirana je za australski film Crveni pas” u režiji Kriva Stendersa. Riječ je o obiteljskoj avanturi koja se temelji na istinitoj priči o prijateljstvu jednog čovjeka i jednog vrlo posebnog psa.

Filmovi iz programa matineja prikazuju se subotom od 11 sati. Cijena ulaznice za filmske projekcije iznosi 15 kuna. Ulaznice je moguće kupiti na blagajni kina sat vremena prije projekcije ili online na www.ulaznice.hr.

Tekst i foto: press