Besplatne radionice za sedmaše i osmaše tijekom proljetnih praznika

Stigli su proljetni praznici čemu su se brojni školarci radovali kao ozebao suncu. No, da praznici ne bi bili samo vrijeme za igru i razbibrigu, za sve klince čija želja za znanjem ne poznaje dane u kalendaru, učenici sedmih i osmih razreda imaju mogućnost sudjelovati na besplatnim radionicama učenja i računalstva koje će se održavati od 19. do 21. travnja.

Ako se poklope sunčani i topli dani, mnogim roditeljima proljetni praznici dobro dođu jer napokon imaju malo vremena za sebe dok se djeca igraju po parkovima, igralištima, bicikliraju ili rolaju. No, nesreća u sreći se krije ako imate znatiželjno dijete kojem praznici već nakon dva-tri dana postanu monotoni.

Vrijeme je da naučimo nešto novo

Tako će ove proljetne praznike od 19. do 21. travnja školarci u Futura Učionici moći otkriti kako lakše učiti te se upoznati sa svijetom računalstva. Prva je na redu radionica učenja (19. travnja) na kojoj će polaznici kroz različite tehnike pamćenja, motivacije i organizacije savladati vještine koje će im pomoći u efektivnijem učenju i usvajanju radnih navika. Druga dva dana posvećena su računalima. 20. travnja odvijat će se software radionica na kojoj će se obrađivati osnove programiranja računalnih igara, dok će 21. travnja na radionici hardwarea polaznici moći sami složiti jedan mali, funkcionalni računalni sustav.

Radionice su namijenjene učenicima 7. i 8. razreda osnovne škole, a ova edukativna druženja će se odvijati svaki dan u trajanju od dva školska sata, od 17:00 do 18:30.

– Cilj nam je mladima proširiti vidike znanjima koja ne mogu steći u klasičnom obrazovanju, stoga izvodimo radionice za koje smatramo da će dugoročno, u budućnosti biti zaista korisne našim polaznicima - kaže Sofija Pinjušić Ćurić, jedna od voditelja programerskih radionica.

Bilo bi šteta ostati bez svog mjesta

Budući da je sudjelovanje u radionicama u potpunosti besplatno, svim zainteresiranima se preporučuje što ranija prijava. Broj mjesta je ograničen na maksimalno 15 polaznika po radionici, a predbilježba za jednu radionicu znači upravo to - prijavu na jednu radionicu, ne i cjelokupni program.

Prijave su moguće putem službene elektroničke pošte ili telefonskog poziva, a za sve ostale informacije, posjetite internetsku stranicu ili službenu Facebook stranicu Futura Učionice.

Tekst: I. L.
Foto: Profimedia

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Zašto toliko djece treba pomoć pri učenju

Umjesto da se koncentrirate samo na kritiziranje školskog…

Dobrobiti relaksacije za djecu

Neke će možda iznenaditi količina dobrobiti koju cijela…

Seminar o cjelovitom pristupu učenju

Ako želite da vaše dijete nauči kako učiti,…

Pročitajte i:

Na Jarunu otvoren na svijetu jedinstven ugostiteljsko-edukativni centar inkluzije

U centru The CookBook za ugostiteljstvo će se poučavati osobe s invaliditetom i intelektualnim teškoćama…

dm poziva osnovne škole da se uključe u 9. akciju dm Zeleni korak

U dm-ovoj akciji prikupljanja starog papira za recikliranje do sada je spašeno više od 46.500…

Kako je Megxit promijenio život bebe Archieja?

Od pravila odijevanja do prava na školovanje - niz je protokola kojih se Meghan Markle…

Bradu i Jennifer stiže beba! Zna se i spol

O obnovi romanse ovog glumačkog para šuška se već neko vrijeme, premda službene potvrde još…