ŠtrudlaFest je zabava za cijelu obitelj u kojoj će posebno uživati najmlađi zahvaljujući besplatnoj gastro radionici pod nazivom „Mini majstori, mega delicije“ koje će se održavati od 11 do 18 sati. Na njoj će zainteresirani mališani uz stručno vodstvo moći napraviti svoju prvu štrudlu, saznati dobro čuvanu tajnu one karlovačke, ali i odlično se zabaviti. Ako vaše dijete uživa u kuhanju hrane svojim plišanim prijateljima ili se jednostavno obožava "motati“ po vašoj kuhinji kada nešto pripremate, ne propustite ovo jedinstvenu priliku!

besplatne-djecje-gastro-radionice-na-strudlafestu

Klinici i klinceze u nedjelju će na ŠtrudlaFestu svoju maštovitost moći pokazati  i na brojnim besplatnim kreativnim radionicama, ali i družiti se s maskotama, jahati na ponyjima, voziti se na drvenom vrtuljku ili promatrati izgradnju gigantskih skupltura od slame. Najspretniji okušat će se u radu na lončarskom kolu i izradi tanjurića za štrudle. Jer…

…štrudlomanija u Jaškovu – selu štrudle – se nastavlja!

3. ŠtrudlaFest održat će se u nedjelju, 16. rujna na tri lokacije u Jaškovu – selu štrudle: na središnjoj pozornici, u kuriji Jaškovo (Centar za rehabilitaciju Ozalj) te u restoranu Žganjer. Program započinje u 10 sati svečanim otvorenjem. Nakon zajedničkog razvlačenja prve štrudle, koju će razvući uglednici iz kulturno-političkog života Ozlja i drugih dijelova Karlovačke županije, cjelodnevno druženje nastavlja se uz brojne radionice koje će, između ostalih, voditi Branko Ognjenović i Tomislav Špiček, te natjecanje u izradi najbolje štrudle Hrvatske. O najboljima će odlučivati žiri pod vodstvom kulinarske legende Steve Karapandže.

besplatne-djecje-gastro-radionice-na-strudlafestu

Na 3. ŠtrudlaFestu posjetitelje očekuje preko 60 punjenja štrudli, proizvodi pedesetak lokalnih OPG-ova te višemetarske skulpture od slame akademskog kipara Nikole Fallera. U kućici prijatelja koprivničkog Renesansnog festivala moći će se kušati podravske štrukle, i razne druge delicije od koprive, uključujući bregovsku pitu, koja se nalazi na listi nematerijalnih kulturnih dobara RH. Gosti iz Koprivnice održat će i radionicu, na kojoj će se razjasniti sve dvojbe oko naziva štrudle-štrukli. Na ŠtrudlaFest doleze i prijatelji iz Bihaća – Udruga žena Bihać-Brekovica, kod kojih će se moći kušati njihova tradicionalna štrudla punjena pekmezom od šljiva i orasima te drugi bosanski specijaliteti. Njihovi predstavnici na radionici sa svim zainteresiranima podijelit će svoje gastro vještine, a nastupit će i na centralnoj pozornici.

Posebno atraktivna bit će radionica tete Marice, ambasadorice štrudle iz Jaškova - sela štrudle, na kojoj će otkriti tajne Guinnessove štrudle i podsjetiti sve prisutne na rekord postavljen 2015. godine, kada je u Jaškovu napravljena najduža štrudla na svijetu – od čak 1479,38m.

besplatne-djecje-gastro-radionice-na-strudlafestu
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na 3. ŠtrudlaFestu i ljubitelji mesa doći će na svoje zahvaljujući posebnoj mesnoj ponudi. Posjetitelji skloni umjetnosti moći će se družiti i s članovima Udruge likovnih autora Karlovca, koji će u sklopu manifestacije na licu mjesta stvarati novo djelo, dok će Keramika Nova održati radionicu tradicionalne izrade keramike na lončarskom kolu za odrasle i djecu. Svi posjetitelji moći će probati mijesiti glinu i tanjuriće za štrudlu.

A svi Zagrepčani moći će stići na ŠtrudlaFest ŠtrudlaVlakom!

Nedjelja, 16. rujna 2018.

POLAZAK Zagreb Glavni kolodvor u 8.12 h, dolazak u Karlovac u 9.04 h, presjedanje na autobus za Jaškovo u 9.10 h

POVRATAK 15 00 h polazak autobusa iz Jaškova za Ozalj, razgled grada Ozlja (fakultativno), polazak vlaka iz Ozlja u 16.54 h presjedanje u Karlovcu na vlak za Zagreb u 17.28 h, dolazak u Zagreb u 18.25 h

Cijena karte na relaciji Zagreb GK – Jaškovo/Ozalj – Zagreb GK iznosi 40 kn, a Karlovac – Jaškovo/Ozalj – Karlovac 20 kn. Djeca do 6 godina putuje besplatno.

Tekst i foto: press