Dođite i saznajte sve o programima i praktičnim tehnikama kojima djeca mogu ovladati i tako si olakšatiučenje!

Ako ste roditelj i imate dijete školske dobi, ovo je program koji biste trebali uvrstiti u djetetov raspored ove školske godine.

Program pokriva sva razvojna područja djeteta potrebna za uspješno učenje: kognitivno, psihosocijalno i motoričko, osnažuje dijete za školske i životne izazove koji su pred njim, pomaže mu da izbrusi znanja i vještine učenja za cijeli život i izgradi samopouzdanje, te mu osigurava interaktivan, zabavan i motivirajući način učenja uz vodstvo stručnjaka

Što će se raditi?

Djeca će učiti primjenjivati različite tehnike učenja i usvajati strategije pamćenja. Sve ono što ih ne podučavaju u školi, a što će ih uvelike naučiti tome kako aktivno i samostalno učiti. Ta znanja će primjenjivati na školskom gradivu i dodatnim materijalima kako bi produbili i shvatili ono što uče. I to kroz cijelu školsku godinu! Što će omogućiti praćenje njihovog napretka.

Radit će na kreativan i interaktivan način i učit će kroz vlastite pokušaje i praksu u društvu vršnjaka. Učit će kako poboljšati fokus i koncentraciju. Koristeći različite relaksirajuće i motoričke vježbe.

Sudjelovat će u kreativnim radionicama (psiho-socijalnim), gdje će učiti više o sebi, o svom odnosu s kolegama, vlastitom samopouzdanju i izražavanju svoga mišljenja i to koristeći različite kreativne metode, poput crtanja, pisanja, izrađivanja različitih predmeta u cilju što boljeg upoznavanja sebe i svog odnosa prema učenju.

Ovaj program je cjeloživotno ulaganje u vaše dijete.

Više informacija o programu pogledajte na web stranici: http://www.udruga-praktikum.hr/radionice-i-…/pomoc-u-ucenju/.

Prijave na besplatnu radionicu za roditelje šaljite na info@udruga-praktikum.hrdo 20. listopada do 12:00 sati.

Tekst i foto: Udruga Praktikum-centar za djecu i mlade