Kako bi posjetitelji što bolje upoznali Australiju, na blagajni Zoološkog vrta mogu preuzeti putovnicu“, knjižicu u kojoj će skupljati žigove posjećujući zanimljive edukativne sadržaje. Kroz te se sadržaje predstavljaju australske države. Primjerice, Sjeverni se teritorij, poznat po svojim pustinjama i polupustinjama, predstavlja kod nastambe za australske životinje. Tamo će oni odvažniji moći dodirnuti živu bradatu agamu. U Tropskoj kući posjetitelji će doznati po čemu je poznat Queensland. Tamo će, među ostalim, saznati kako nastaju koraljni grebeni, koliko su opasni morski psi te koje su najotrovnije morske životinje.

Na likovnoj će se radionici izrađivati suveniri s australskim motivima, a u Matildinoj će se kuhinji u Edukacijskom centru izrađivati slavni australski slatkiši s čokoladom.

Zaljubljenici u sport moći će naučiti osnove australskog nogometa, a mali financijaši upoznati australski novac. Razgledavajući zanimljive motive s australskih kovanica i novčanica naučit će i da su Australci papirnate novčanice zamijenili plastičnima.

Onima koji žele znati više, preporučuje se posjet katu paviljona Insektarij. Tamo će se prikazivati niz australskih kratkih dokumentarnih filmova.

Australski će se dan u Zoološkom vrtu grada Zagreba obilježiti u subotu, 3. svibnja. Zahvaljujući Veleposlanstvu Australije i edukatorima Vrta posjetitelji će od 11 do 18 sati moći doznati po čemu je sve taj kontinent jedinstven