Djeca u dobi od 10 do 14 godina mogu sudjelovati u radionici Arheološko iskopavanje, u kojoj će naučiti kako izgleda pravo arheološko iskopavanje, a potom će i roditelji moći sami iskopavati. Ova će se radionica održati 7., 8., i 9. srpnja u 11 sati. Djeca mogu sudjelovati u bilo kojem od tri ponuđena termina, a prethodne najave nisu potrebne. Jedino je važno doći na početak radionice.

Cijena ulaznice po djetetu je 10 kuna, a svi članovi Kluba prijatelja AMZ s iskaznicom Mladi arheolog imaju besplatan ulaz. Za sve ostale informacije možete se obratiti na email: albertol@amz.hr

Kraj ljetnih praznika u Arheološkom muzeju obilježit će radionica Moja kanopska vaza koja će se održati u subotu 29. kolovoza u 11 sati.

Možete razgledati stalni egipatski postav, a potom naučiti kako izraditi egipatsku kultnu posudu za odlaganje organa – kanopu.

Ova radionica namijenjena je djeci od 8 do 14 godina, a sudjelovanje je besplatno. Plaća se samo ulaznica u muzej po cijeni od 10 kn, dok je za članove Kluba prijatelja AMZ s iskaznicom Mladi arheolog ulaz besplatan, a sve što morate učiniti je prethodno se najaviti na e-mail adresu: abertol@amz.hr

Izvor: Arheološki muzej u Zagrebu

Foto: Profimedia