Advent u Zoološkom vrtu grada Zagreba dio je Adventa u Zagrebu. Njegov zabavni i edukativni program posebno je namijenjen obiteljima s djecom i zaljubljenicima u životinje. Ove nedjelje od 10 do 15 sati posjetitelje očekuje mnoštvo zanimljivih sadržaja.

Onima koji trebaju zagrijavanje, preporučuje se da u 10.30 sati budu ispred nastambe lavova gdje ih očekuje kratak trening pod vodstvom Plavka, maskote Dinama.

Sa Zebrinog će se trga kretati u šetnje s Djedicom. Oni željni dodatnih priča o stanovnicima maksimirske šume, moći će gledati hranjenja morskih lavova te se družiti s devama. U Tropskoj kući bit će postavljen edukativni kutak o rogatim životinjama, a u Insektariju likovna radionica Škrinjica.

Najveseliji trenuci dana počinju u podne na Zebrinu trgu. U kićenje velikog bora uz posjetitelje će se uključiti i djeca iz SOS Dječjeg sela Hrvatska u Lekeniku. Pjesmom će sve začiniti finalisti Međunarodnog dječjeg festivala Čarobna frula.

Na Zebrinu trgu posjetitelje prvi put očekuje i prigodna gastronomska ponuda.

Inače, ovih je dana u Vrtu iznimno živo. Cijeli se Vrt ukrašava. Dva rezana bora darovale su Hrvatske šume, a tri živa Šumarski fakultet.

advent-pocinje-stanovnicima-zagrebackog-zoo-vrtu

Tekst i foto: promo