Zagreb, grad domaćin gradova prijatelja djece 2012.

Na konferenciji Europske mreže Gradova prijatelja djece koja je održana 27-29. listopada u Firenci pod nazivom "Child in the City 2010" (Dijete u gradu 2010.), potvrđeno je kako je Grad Zagreb izabran za domaćina sljedeće konferencije.

Konferenciju „Child in the City” zajednički organiziraju Fondacija „Child in the City” i Europska mreža Gradova prijatelja djece s ciljem poticanja gradova da postanu „prijatelji djece”, drugim riječima, da uključe najbolji interes djeteta u cjelokupno upravljanje i politiku kako bi Konvencija o pravima djece oživjela u praksi, posebice u gradovima gdje živi sve više djece.

U radu Konferencije u ime Grada Zagreba, sudjelovala je zamjenica zagrebačkoga gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, koja je izrazila zadovoljstvo što će, nakon Bruggesa, Londona, Stuttgarta, Rotterdama i Firence upravo Zagreb biti domaćin toj prestižnoj konferenciji. U sklopu prezentacije zamjenice zagrebačkoga gradonačelnika Jelene Pavičić-Vukičević prikazan je kratak film koji oslikava zašto Zagreb nosi titulu prijatelja djece i zašto je fundacija European Network Child Friendly Cities odabrala upravo Zagreb kao grad održavanja 6. Konferencije gradova prijatelja djece. 

»Danas, u 21. stoljeću, djeca, silom prilika, sve više rastu u institucionalnom i vaninstitucionalnom, a sve manje u obiteljskom okruženju. Te okolnosti vjerojatno ne možemo promijeniti, ali možemo promijeniti percepciju javnosti da se radi o isključivo negativnom i lošem kontekstu odrastanja«, rekla je Pavičić-Vukičević, spomenuvši brojne zagrebačke programe i akcije posvećene djeci i mladima, od preventivnih do edukativnih i ekoloških.
Trenutno, 24 grada i općine u Hrvatskoj nose počasni naziv Grad/Općina prijatelj djece.

Preporučujemo

Pročitajte i:

Zimsko izdanje Storybooka otvara sezonu hedonizma

Uz raskošno izdanje magazina Storybook utonite u sezonu lijepih tema i hedonističkih iskustava, kojima se…

Tribina o razvoju ovisničkog ponašanja mladih

Rizici od zlouporabe sredstava ovisnosti kod adolescenata mogu se uvelike smanjiti preventivnim programima i kontinuiranom…

Story shopping district

Ovog petka 6. prosinca i subote 7. prosinca Story donosi shopping poslasticu u srcu Zagreba.

Mala škola dojenja u Zagrebu 8. 12. 2019.

Trudnice koje još nisu prošle školicu, evo nove prilike ovaj tjedan