Šesto Pustolovno ljeto s Monte Librićem održavat će se od 20. lipnja do 25. srpnja 2016. u ciklusu od pet tjedana, svakodnevno od ponedjeljka do petka, od 8.00 do 16.00 sati.

Zamišljeno kao niz radionica na otvorenom, Pustolovno ljeto s Monte Librićem jedinstveni sadržaj gradi na kulturnim vrednotama i povijesnoj baštini Pule koja je neiscrpno vrelo priča, mitova i legendi. Ovogodišnja tema bit će „Pomorska Pula“.

Polaznici će zajedno s edukatorima istraživati morsku, pomorsku i lučku povijest Pule, crtati, čitati, izrađivati predmete iz drevne prošlosti, scenski uprizoriti neke od povijesnih događaja, rješavati misterije i zagonetke, igrati se, smijati i poput pravih pustolova svakodnevno šetati Pulom istražujući njezinu prošlost.

6-pustolovno-ljeto-s-monte-libricem

Ove godine matično mjesto održavanja programa bit će Studentski centar Pula (Ulica Sv. Mihovila 3) u čijim će se prostorijama i vanjskom dvorištu održavati većina aktivnosti, dok će se u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula održavati program „Čitam Pulu“ - poseban literarni program Pustolovnog ljeta, koji se sastoji od susreta s poznatim književnicima, ilustratorima i povjesničarima.

Više o cjelokupnom programu na internet stranici: www.montelibric.sanjamknjige.hr

Informacije i rezervacije:

tel: 052/222-865       mob: 099 555 2003

monte.libric@sanjamknjige.hr

www.montelibric.sanjamknjige.hr

Rezervacije: radnim danom od 8.00 do 16.00 sati

Rezervacije se zaključuju 7 dana prije početka programa

Tekst i foto: Monte Librić