Gdje i kako provesti slobodno vrijeme za vikend? Evo nekih događanja, ideja za izlete te filmova i predstava koje možete pogledati.

Događanja

Vitezovi u Samoboru

Kada? U nedjelju, 1. ožujka, od 12 - 18 sati.

Gdje? Park Vugrinščak.

Posjet Zoološkom vrtuKako bilježe stare kronike godine 1439. umro je kralj Albrecht Habsburg te se diljem Hrvatske i Ugarske vode borbe za nasljedstvo prijestolja. Uz kraljicu udovu Elizabetu pristali su moćni grofovi Celjski s vojskovođom Ivanom Vitovcem, a vojsku poljskog kralja Vladislava Jagelovića vodi Stjepan Banić Lendavski. Dvije su se vojske sukobile kod Samobora na Pepelnicu 1. ožujka 1441. godine, a žestoka borba završila je Vitovčevom pobjedom koji je zarobio vojskovođu Banića i priskrbio znatan plijen. Više o programu pogledajte OVDJE.

Kada? Čitav vikend, od 9 do 17 sati.

Gdje?Zagreb, Maksimir

Lijepo je vrijeme, pravi trenutak da organizirate obiteljski izlet u Maksimir i usput svratite u Zoološki vrt. Pazite na raspored hranjenja životinja, šteta bi bilo propustiti taj dio rituala Zoološkog vrta. Evo stoga rasporeda:

Morski lavovi u 11:30 i 14:30 sati

Tuljani u 11 i 15 sati

Vidre u 11:15 i 15:15 sati

Foto: Zoološki vrt Zagreb

Izleti

Uz ovo proljeće koje samo što nije stiglo, evo nekoliko ideja za izlete:

Posjet Sovskom jezeru i Parku prirode Papuk

Požeško-slavonska županija diči se Sovskim jezerom, prirodnom znamenitosti o kojoj je pisao i Dragutin Tadijanović. Više informacija o samome jezeru imate OVDJE - riječ je o pravom biseru prirode za kojeg se pretpostavlja da je ostatak Panonskog mora.

Požeško-slavonska županija ima još jedan biser koji vrijedi posjetiti, posebno ako ste ljubitelj aktivnijeg odmora - riječ je o Parku prirode Papuk, a više informacija o samome parku, možete potražiti OVDJE.

Mali biseri Istre

Jeste li već bili u Humu, najmanjem gradu na svijetu? Ako niste, možda je ovaj vikend dobra prilika. Više informacija o gradu i kako doći do njega, potražite OVDJE. A kada ste već u Humu, posjetite i Aleju glagoljaša, jedinstvenu umjetničku intervenciju koja vas vodi kroz povijest glagoljice. Više informacija o spomenicima i njihovoj lokaciji, potražite OVDJE.

Oni avanturističkog duha mogu najaviti posjet jami Baredine - samo oprez, toplo se odijenite! Za posjet se potrebno najaviti ranije, a sve informacije o jami, potražite OVDJE.

Vikend u Toplicama

Ima li djeteta koje ne uživa u vodi? Ako je vaše dijete jedno od one djece riba koja se obožavaju prskati i skakati u vodu, posjetite neke od toplica za vikend, primjerice Sveti Martin. Više informacija o programu i načinu dolaska imate OVDJE.

Kazališta

Zagreb

Ovaj vikend u kazalištu Mala scena (Medveščak 2) možete pogledati predstave "Priča o oblaku", "Roda i lisac" te "Vanda". Vremena predstave te brojeve telefona potražite OVDJE.

U Kazalištu Trešnja na rasporedu je novi mjuzikl "Svaki pas ima svoj dan". Sve informacije i rezervacije potražite OVDJE.

U kazalištu Žar ptica na rasporedu je "Zločestobija". Više o predstavi potražite OVDJE.

U Kazalištu lutaka na rasporedu je predstava "Tri praščića" - više o predstavi OVDJE.

Rijeka

U Gradskom kazalištu lutaka možete pogledati predstavu "Ježeva kućica". Više informacija OVDJE.

Osijek

U Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u nedjelju igra predstava "Čudnovate zgode šegrta Hlapića". Više informacija potražite OVDJE.

Kino

Zagreb

U Movieplexu u Centru Kaptol ovoga vikenda možete pogledati film "Grom", u 3D ili u "običnom" obliku. Film je sinkroniziran na hrvatski. Više informacija o filmu i rasporedu projekcija pogledajte OVDJE.

"Priča o mišu zvanom Despero" novi je film sinkroniziran na hrvatski, a koji ovog vikenda možete pogledati u zagrebačkom Cinestaru. Više informacija o filmu i raspored projekcija, potražite OVDJE.

Priču o malom dinosauru Implyju, naravno - sinkronizirano na hrvatski, možete pogledati u zagrebačkom Cinestaru. Više informacija o filmu i raspored projekcija, potražite OVDJE.

Vraćaju se zabavni likovi iz Madagascara! Drugi nastavak ovog popularnog crtića, sinkroniziranog na hrvatski, možete pogledati u zagrebačkom Cinestaru. Raspored projekcija potražite OVDJE.

Rijeka

Priču o malom dinosauru Implyju, naravno - sinkronizirano na hrvatski, možete pogledati u zagrebačkom Cinestaru. Više informacija o filmu i raspored projekcija, potražite OVDJE.

Split

Vraćaju se zabavni likovi iz Madagascara! Drugi nastavak ovog popularnog crtića, sinkroniziranog na hrvatski, možete pogledati u splitskom Broadway kinu. Raspored projekcija potražite OVDJE.

Priču o malom dinosauru Implyju, naravno - sinkronizirano na hrvatski, možete pogledati u splitskom Broadway kinu. Više informacija o filmu i raspored projekcija, potražite OVDJE.

U splitskom Broadway kinu ovoga vikenda možete pogledati film "Grom", u 3D obliku. Film je sinkroniziran na hrvatski. Više informacija o filmu i rasporedu projekcija pogledajte OVDJE.

Osijek

Film "Velika avantura malog dinosaura" igra u osječkom Kinu Uranija, subotu u 16:30 sati, te u nedjelju u 11 i 16:30 sati.