Iskoristite blagodati prirodne relaksacije i osigurajte si zdravu trudnoću te optimalan razvoj djeteta

Prirodna relaksacija je moderna metoda kojom se u svega 20-ak minuta svakodnevne vježbe otpušta stres i potiče tijelo na obnovu i iscjeljivanje. Pridonosi pomlađivanju i uklanja zdravstvene tegobe, a osobito su korisne trudnicama. Općenito djeluje na obnavljanje tijela, izbacivanje stare energije i uzimanje nove. Tijelo pod stresom ne dobiva impuls za obnovom i povećan je rizik od obolijevanja. U trudnoći je tijelo također pod stresom i treba puno više energije što ne možemo dobiti samo spavanjem. Najčešće žene u trudnoću ulaze s manjkom energije. No već nakon prvih tretmana mogu osjetiti pozitivne strane relaksacije. Nestanu mučnine od kojih su patile ili do njih ni ne dođe, nemaju problema s promjenom raspoloženja ni sa spavanjem, apetit i psihofizičko stanje se uravnotežuje.

Kako izgleda tretman i u čemu sve pomaže?

Tretman traje sat vremena i u početku treba dolaziti svakodnevno. Sastoji se od kratkog predavanja i praktičnog dijela relaksacije tijela i duše. To je trening naše prirodne energije koja protječe kroz tijelo. Medicinska su istraživanja dokazala da relaksacija pojačava perifernu cirkulaciju, one najfinije žilice koje nam se pod stresom stišću, šire se, a to je za trudnice izuzetno bitno. Postoji dobra prokrvljenost posteljice i ploda, dobar dotok hranjivih tvari do ploda što je uvjet za pravilan razvoj. Osim toga, balansira se krvni tlak, lučenje hormona i rad svih organa. Redovito trenirajući relaksaciju, potičemo mozak da se isključi iz dnevnih problema i povuče u svoj svijet. Na taj način direktno potičemo kreativnost te samim time i razvoj vlastitih potencijala. Kako smo umorni i iscrpljeni mislima o dnevnim problemima, ne stignemo promišljati o tome što nas raduje, što bismo voljeli stvarati. Kad smo u stanju stresa, reagiramo instinktom, borbom i bijegom, a što smo odmorniji, opušteniji, do izražaja više dolazi naša inteligencija, razum i intuicija. Relaksacija je intuitivna i prikladna za svakoga, ne zahtijeva nikakav mentalni napor.

Ako žena započne prakticirati relaksaciju još prije trudnoće, stvara dobru podlogu tijelu. Naime, prvih nekoliko puta osoba ima reakcije, što je zapravo proces u kojem svježa energija ulazi u organizam, potiče izbacivanje stare energije i čišćenje organizma. Na primjer, osjećaj umora koji naglo dođe i prođe dokaz je da je došlo do reakcije i da stara energija izlazi. Ljudi dolaze s različitim problemima i oni ubrzo nakon tretmana izlaze na površinu. Poželjno je da se tih blokada energije riješite još prije trudnoće. Na mjestu gdje postoji blokada, kasnije može doći do razvoja bolesti. No, osim što je relaksacija korisna za zdravlje trudnice, njome se mogu spriječiti i zdravstveni problemi kod djeteta. Na iskustvima klijentica koje su odlazile na relaksaciju tijekom trudnoće, vidjet ćete da njihova djeca imaju jači imunitet, inteligentnija su, imaju bolju sposobnost koncentracije, brže sazrijevaju od ostale djece... Na www.relaksacija.net potražite i ostale usluge Centra za relaksaciju Oraveda.

Kako do besplatnih tretmana?

Trudnice koje žele mjesec dana (20 dolazaka) besplatno dolaziti u Oravedu na grupni tretman relaksacije, osjetiti dobrobit ove edukativne metode energetske relaksacije, doznati sve važne informacije vezane uz zdrav stil života te pripremu za prirodan i bezbolniji porođaj, mogu se prijaviti na telefon Centra: 01/22 26 899 ili na e-mail: info@relaksacija.net

Prvih 28 čitateljica časopisa Moje dijete moći će iskoristiti ovu ponudu. Na prvi tretman koji će se održati 2.11.2009. u 17.30 h potrebno je ponijeti kupon ili časopis s kuponom. Adresa Oravede je Radnička cesta 59, Zagreb (u neposrednoj blizini poslovnog tornja "Zagreb Tower" i Euroherca)

Više o prirodnoj relaksaciji te iskustvima bivših trudnica čitajte u novom broju časopisa Moje dijete (listopad, 2009.)