400 sudionika pratilo je sjajnu konferenciju Mliječni zub

Ponosni smo što smo mogli biti medijski pokrovitelji konferenciji s toliko zanimljivih predavača i radionica. Veselimo se unaprijed sljedećoj!

Učiti od malena o empatiji, slobodi, kreativnosti, uvažavati svoje dijete, tražiti odgovore u bajkama, pričama i literaturi, provoditi zajedničke ‘hygge’ trenutke u krugu obitelji… ovo su samo neke od vrijednosti koje čine ključ u odgoju djece najsretnijih ljudi na svijetu, Danaca. O tome je jučer govorila Iben Sandahl, danska psihoterapeutkinja i obiteljska savjetnica, čiji je besteseler Danski odgoj djece u posljednje vrijeme postao pravi hit među hrvatskim roditeljima. Svojom spontanošću oduševila je 400 sudionika na konferenciji Mliječni zub: Kako komunicirati s djecom novog doba, koja se održala 9. i 10. ožujka u Kongresnom centru Forum u zagrebačkom Green Goldu.

Na okruglom stolu koji je vodila pjevačica i psihologinja Maja Vučić, odgovor na pitanje kako odgajati djecu na hrvatski način ponudili su mlade majke Jelena Veljača, Mirna Medaković Stepinac, Ana Vilenica i jedan tata, sociolog i autor brojnih self-help knjiga, Bruno Šimleša.

"Ja sam strog tata. U odgoju djeteta, smatram, uz puno ljubavi i uvažavanja, mora postojati red, moraju postojati struktura i jasne granice", rekao je Šimleša.

Bruno Šimleša, Iben Sandahl, Daniela Kos

Među čak 24 predavača, autoriteta na području odgoja, bili su i svjetski poznati obiteljski terapeut iz Danske Jesper Juul te dr. Ranko Rajović, autor NTC sustava učenja. Iznimno bogat program konferencije izazvao je veliko zanimanje roditelja i stručne javnosti, a dvorane tijekom predavanja bile su dupkom pune.

Ranko Rajović sjajnim je zagonetkama i zanimljivim načinom predavanja držao posjetitelje maksimalno uključenima u temu o razvoju djetetovog mozga i najboljen načinu usvajanja znanja

"Iznimno veliko zanimanje javnosti za ovu temu potvrđuje kako su roditeljstvo i odgoj djece rane dobi sve važniji u našem društvu. Tijekom protekla dva dana imali smo priliku čuti različite ideje i pristupe suvremenom odgoju, a u svojem završnom obraćanju veliki Jesper Juul rekao je kako naša djeca ne trebaju savršene roditelje, nego žive roditelje, one koji znaju tko su i koje su im vrijednosti", istaknula je Daniela Kos, organizatorica konferencije.

Uz Ministarstvo znanosti i obrazovanja, stručni pokrovitelji konferencije bili su Agencija za odgoj i obrazovanje i Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a sponzori Dansko Veleposlanstvo, Jana - voda s porukom, Nivea, Belupo, Školska knjiga, Baby Center i Harfa.

 

Tekst: press

Foto: Nina Đurđević

Preporučujemo

Pročitajte i:

Izaberi životni poziv – postani SOS mama/SOS tata

Udruga SOS Dječje selo Hrvatska raspisala je natječaj za radno mjesto: SOS mama/SOS tata. Ovo…

Uključite se u #BEAware nagradni natječaj i osvojite 2000 kuna

Centar za poremećaje hranjenja BEA poziva vas da sudjelujete u njihovom novom nagradnom natječaju

Potražite novi broj časopisa Lijepa&aktivna i ostvarite fitness ciljeve!

Ostvarite fitness ciljeve ovog proljeća i ojačajte svoje tijelo uz savjete dvomjesečnika Lijepa&aktivna! Novo izdanje…

Status muža koji se ženi ispričao pred svijetom: Danas sam shvatio kolika sam budala ispao

'Kako sam mogao da biti tako glup i vidim 'slabost' pored svih drugih stvari?', iskrene…