Djeca obožavaju maskiranje i karnevalsko ludovanje! Priznajte da i vi uživate u karnevalskim događanjima, zato klince za ruku, maske na lice i pravac na maskenbal!

Veljača je i vrijeme je karnevala, maškaranih povorki i veselica u kojima uživaju i mali i veliki. Sada se možemo opustiti i imamo priliku skinuti maske svakodnevnog života i navući nove kostime omiljenih likova iz bajki, filma, glazbe, politike ili naše mašte. Prerušavanjem u druge likove svi mi, a posebno djeca, imamo priliku postati junaci o kojima inače, javno ili potajno, maštamo. I tako prerušeni možemo kritizirati i ismijavati ljudsku glupost, reći što se inače ne bismo usudili reći, ispuhati se i pritom se dobro zabaviti. To je i smisao karnevala.

Možda ste se kao i vaša djevojčica oduvijek zamišljali u ulozi dvorske dame, princeze ili maštate kao i vaš sin da ste Spiderman, kauboj, vatrogasac ili čarobnjak. Ta čarolija prerušavanja vrijedi za sve, za mlade i stare. 

I zato nemojte propustiti maskenbal, osmislite zajedno s djetetom maske, kupite neke rekvizite, ili ih još bolje izradite sami kod kuće, i uputite se u pravcu zvuka i mirisa maskenbala. 

Zabava je zagarantirana!

Više savjeta o šminkanju djece za maskenbal kao i recepte za pripremu kroštula i fritula potražite u novom broju časopisa Moje dijete.

A ovdje možete pronaći programe naših najpoznatijih karnevala:

Samoborski fašnik

Riječki karneval

Opatijski karneval