Točan termin natjecanja bit će objavljen na web stranici www.ti-si-sunce.hr najkasnije 1 tjedan prije natjecanja.

Inicijativa „Naše pravo na sport“, odnosno natjecanje za djecu s teškoćama u razvoju provodi se uz veliki odaziv već treću godinu za redom i kruna je programa  „Moje pravo na igru i sport“ koji se provodi kontinuirano od svibnja 2012. godine. Program „Moje pravo na igru i sport“ je sportsko-rekreativni i razvojno-kreativni program koji pruža raznolikost aktivnosti za kvalitetno ispunjavanje slobodnog vremena za djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji. Ove aktivnosti provode se kontinuirano tokom čitave godine, a organizacija natjecanja jednom godišnje je prilika i mjesto gdje djeca mogu pokazati što su naučila i savladala tokom tekuće godine. Također su na natjecanje pozvana i sva druga djece s teškoćama u razvoju u dobi od 5 do 14 godina iz čitave Republike Hrvatske, ali i izvan granica RH.

I ove godine 3. sportsko natjecanje za djecu s teškoćama u razvoju provodi se u suradnji s web portalom Rekreacija.hr u sklopu Move week-a 2015. Move week je je najveća europska kampanja promocije tjelesne aktivnosti  čija je vizija postići 100 milijuna više tjelesno aktivnih građana u Europi  do 2020. godine.  Središnji  je događaj NowWeMove kampanje koja promovira sport i tjelesnu aktivnost s naglaskom na dobrobiti tjelesnog vježbanja. Održava se svake godine prvog tjedna u listopadu.

Više informacija na: http://moveweek.rekreacija.hr/vijesti/nowwemove-kampanja-u-hrvatskoj

Natjecanje će se održati u dvije discipline u bazenu i pet disciplina u dvorani.

Više o tome kako se prijaviti za natjecanje na: http://www.ti-si-sunce.hr/vijesti/3-sportsko-natjecanje-za-djecu-s-teskocama-u-razvoju-

Tekst i foto: Centar za edukaciju i sasvjetovanje Sunce