Treću godinu, u organizaciji Udruge ljubitelja filma RARE i partnera iz DND Vinkovci simpatični profesor dolazi u Vinkovce. Dragi profesor tako će 7. svibnja razveseliti svojim dolaskom i darovima djecu na Dječjem odjelu Gradske bolnice Vinkovci, u dječjem vrtiću Medenjak, OŠ Josipa Kozarca i Vinkovci, te 8.5. posjetiti OŠ Ivana Mažuranića i dječju igraonicu Ganja u Gunji. U subotu, 9. svibnja prijepodne će prošetati Pješačkom zonom i nakon toga napustiti Vinkovce. Manifestacija se održava uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH, Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Vinkovci.

Evo kako će izgledati program 3. Dana Profesora Baltazara u Vinkovcima:

7.5. * Posjeta Dječjem odjelu Gradske bolnice Vinkovci

* Posjeta Dječjem vrtiću Medenjak

* Posjeta OŠ Josipa Kozarca Vinkovci

8.5. * Posjeta OŠ Ivana Mažuranića Vinkovci

* Posjeta dječjoj igraonici Ganja Vinkovci

9.5. 11:00 Druženje u centru Vinkovaca

Ako postoji netko tko ne zna tko je profesor Baltazar...

Profesor Baltazar je znanstvenik, dobroćudan ljubitelj prirode i svih živih bića, zaštitnik, borac za dobro i protiv zla, ekolog, promicatelj tolerancije, mira i ljubavi, duhovit, maštovit, skroman i nenametljiv, uslužan i požrtvovan.

Serija crtanih filmova Profesor Baltazar u proizvodnji Zagreb filma snimana je od  1967. do 1971. godine u Zagreb filmu. Ima ukupno 59 epizoda u trajanju od 5 do 10 minuta. Serija Profesor Baltazar ocjenjuje sa kao najuspješniji projekt poznate Zagrebačke škole crtanog filma. Glavni autor lika Baltazara u filmovima o profesora Baltazara je Zlatko Grgić. U snimanju serije sudjelovalo je oko dvadeset autora među kojima su osobito istaknuti bili Ante Zaninović, Pavao Štalter, Boris Kolar, Milan Blažeković i Zlatko Bourek uz glazbu Tomice Simovića. Ime Baltazaru dao je Pavao Štalter.

Tekst i foto: www.filmfestivaldorf.com/hr