Kazalište Mala scena, nakon 25 godina postojanja, traži podršku javnosti za opstanak

Kako smatraju u Maloj sceni, izvan svake je sumnje da se u ovom slučaju, prijetnji zatvaranjem kazališta, radi o politički dirigiranoj odmazdi prema osnivačici kazališta Vitomiri Lončar koja u svojem blogu "Slamka spasa" već tri godine otvoreno piše o nepravilnostima i korupciji u kulturnim institucijama i u Uredu za kulturu Grada Zagreba.


Ured za kulturu odbija isplatiti ugovorena sredstva


Bez obzira na činjenicu da je kazalište Mala scena ostvarilo sve zadatke i ispunilo program ugovoren u 2012. bez ijedne promjene od ugovorenih stavki i bez obzira na činjenicu da razne inspekcije nisu pronašle nikakve anomalije, Ured za kulturu odbija isplatiti preostalu trećinu ugovorenih sredstava za 2012. Uz to, Ured za kulturu smanjio je kazalištu iznos financiranja za 2013. godinu na razinu koja Maloj sceni onemogućava daljnji rad i prijeti zatvaranjem kazališta.



Nakon što nisu dobili zaštitu pravnog sustava (Pučkog pravobranitelja), nakon što su se u više navrata obratili Kontrolnom uredu i Gradonačelniku Milanu Bandiću, zadnju šansu za spas kazališta i potvrdu svih godina rada i kontinuiteta traže u javnoj potpori kolega, prijatelja i publike koja prati njihov rad u zadnjih 25 godina.




Potpora Maloj sceni


Svoju potporu Maloj sceni možete poslati i u pisanom obliku na adresu we-support@mala-scena.hr. Vaše će pismo biti proslijeđeno gradonačelniku grada Zagreba i na Ured za kulturu grada Zagreba, a bit će objavljeno i na internetskim stranicama Male scene.



Istim povodom 13. svibnja u podne u Maloj sceni održat će se i tiskovna konferencija na kojoj će Mala scena predočiti svu dokumentaciju o svom radu!



Kazalište Mala scena...


najstarije je privatno kazalište za mladu publiku u Hrvatskoj i jedino s dvoranom opremljenom isključivo sredstvima osnivača. Svake godine kazalište stvara najmanje tri nove predstave za djecu svih uzrasta, ima između 400 i 500 izvedaba godišnje te je jedino hrvatsko kazalište koje je obišlo sve kontinente i bilo pozvano nastupiti na svjetskim scenama uključujući Sydney Opera House, Kennedy Center u Washingtonu, SAD, Barbican Center u Londonu, Velika Britanija ili Koen-ji kazalište u Tokiju. Osim toga, Mala scena je producirala i vodila nekoliko multikulturalnih i interkulturalnih međunarodnih projekata te i dalje aktivno sudjeluje u međunarodnoj razmjeni.



Više o temi potražite na stranicama Male scene!