25. Hrvatski dječji festival u nedjelju vas očekuje u Lisinskom

U nedjelju 20. siječnja 2019. uživat ćemo s raspjevanim i rasplesanim mališanima u Koncertnoj dvorani Lisinski iz brojnih dijelova Hrvatske. Dođite ih podržati i zaplešite s njima!

HRVATSKI DJEČJI FESTIVAL najmasovnije je okupljanje djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta iz cijele Hrvatske u tri ravnopravna umjetnička izraza: popularna dječja zborska pjesma te likovni i pjesnički izričaj.

Jučer je službeno najavljena u Hrvatskom društvu skladatelja u Zagrebu ova jedinstvena dječja manifestacija koja svake godine okuplja oko tisuću sudionika, pri čemu se kroz rad s djecom i stimuliranje prezentacije njihovih talenata i kvaliteta potiču razvojne mogućnosti i utire put stvaranju budućih pjevača, skladatelja, slikara i pjesnika.
U protekle 24 godine Festival je iznjedrio oko 500 novih dječjih pjesama, oko 1200 dječjih slika u likovnom segmentu festivala i oko 5400 poetskih radova malih literata.
Na 25. Hrvatskom dječjem festivalu u glazbenom će se djelu predstaviti dječji zborovi iz Rijeke, Splita, Vrbovca, Paga, Šibenika, Karlovca, Kutine, Trogira, Novog Vinodolskog, Siska, Krka, Samobora i Zagreba. Djeca osnovnoškolskog uzrasta uz pomoć svojih učitelja predstavit će svoje radove - slike i poeziju.
Tijekom prijepodneva bit će postavljena izložba najboljih likovnih dječjih radova u prostoru Lisinskoga, a prije početka glazbenoga dijela bit će otvorenje izložbe likovnih radova i okrugli stol, gdje će mladi stvaratelji razgovarati o svojim radovima s članovima stručnih povjerenstava, koja čine ugledni umjetnici i prosvjetni djelatnici. Nakon toga će biti koncert novih skladbi u izvedbi dječjih zborova.

Dugogodišnjem dirigentu dječjeg zbora Cicibani iz Karlovca Ratku Pogačiću bit će uručeno Priznanje skladatelju zaslužnom za doprinos dječjoj glazbi. Ovaj glazbeni pedagog ujedno je i skladatelj i umjetnički voditelj nekoliko ansambala. Dječji zbor "Cicibani" vodi punih 36 godina s kojim je snimio nekoliko uspješnih albuma. Sudjelovao je na svim dječjim festivalima i postigao zapažen uspjeh, a na HDF-u sudjeluje od samog početka. U svom dugogodišnjem radu ponosan je na uspjehe svojih učenika koji danas postižu velike umjetničke uspjehe. Skladatelj je scenske, vokalne i instrumentalne glazbe te preko stotinjak dječjih skladbi. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja.

Ratko Pogačić ovogodišnji je dobitnik Priznanja skladatelju zaslužnom za doprinos dječjoj glazbi

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 90 kn te uz grupni popust 80 kn. Koncert počinje u 17 sati i traje dva sata.

Tekst i foto: press

Preporučujemo

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Djeca su sjajni umjetnici!

I sami ste primijetili koliko vas djeca mogu…

Božićni koncert Klinaca s Ribnjaka

Dječji zbor Klinci s Ribnjaka i ove će…

I vaše dijete može glumiti i pjevati u mjuziklu "Frozen"!

Dječji zbor Bajka djeluje preko 20 godina u…

Pročitajte i:

besplatnoj radionici o planiranju trudnoće kod žena koje boluju od upalnih reumatskih bolesti

U organizaciji udruge Remijsija u petak 8. ožujka 2019. u 17.30 sati u Hotelu Dubrovnik…

Edicija 12 National Geographic knjiga da djecu

National Geographic i Egmont predstavljaju prvu od dvanaest knjiga za djecu naslova 'Zašto sam ja čovjek?'

Od 22. veljače na kioscima potražite kolekciju National Geographic knjiga za djecu u kojima će…

Ove je godine svim srednjoškolcima dostupna besplatna prevencija raka uzrokovanog HPV-om

U sklopu javnozdravstvene kampanje „Druga prilika“, građani će na stručnoj javnoj tribini moći doznati sve…

MUSORGSKI ROCKS - Epski glazbeni dvoboj Filharmonije i Rock Banda u Off ciklusu Lisinskog

Ako ste ljubitelji glazbe, posebice one dobre, ovo bi mogla biti poslastica za cijelu obitelj.…