Uz podršku predsjednice i gradonačelnika grada Zagreba te ostale uvažene goste, preko 45 predstavništva stranih država u Republici Hrvatskoj otvorit će svoja vrata svim zainteresiranim te im predstaviti autohtona jela svojih država, pa će tako svi posjetitelji imati priliku „proputovati svijetom“ te uživati u gastronomskim užicima raznih kultura. Cjelokupno događanje bit će obogaćeno međunarodnom glazbom te spektakularnim nastupima u tradicionalnim nošnjama.

25-bozicni-humanitarni-sajam-u-organizaciji-medunarodnog-kluba-zena

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje koji će također imati priliku osvojiti vrijedne nagrade putem bogate tombole i tako sudjelovati u prikupljanju sredstava koja su ove godine namijenjena Centru za palijativnu skrb u Zagrebu*.

25-bozicni-humanitarni-sajam-u-organizaciji-medunarodnog-kluba-zena

*Institut za palijativnu skrb jedina je specijalizirana ustanova sa stručnim timom liječnika i medicinskog osoblja takve vrste u Hrvatskoj. Za nastavak kvalitetnog i profesionalnog rada potrebna je temeljita obnova minimalno četiri sobe prilagođene svim potrebama pacijenata, specijalni kreveti s dizalicama, aparati za neuromuskularnu električnu simulaciju i spirometriju, mehaničko disanje te invalidska kolica i medicinske jastuke. Time bi se uvelike poboljšala palijativna pomoć potrebitih pacijenata.

Predsjednica Međunarodnog kluba žena Zagreb, Akuoma Helen Boromisa poziva sve zainteresirane da potpomognu dobru svrhu te ujedno provedu nedjeljni dan u zabavnoj atmosferi upoznavajući različite kulture i njihovu gastronomiju.

Tekst i foto: press