National Geographic Hrvatska, Ronilački klub “Roniti se mora” i Rekreativno-sportski centar Jarun organizirali su 27. listopada veliku humanitarno-ekološku akciju pod nazivom THINK GREEN JARUN 2012.

U sklopu akcije čišćenja jezera 50 članova i prijatelja RK “Roniti se mora” izvukli su iz jezera plastičnu ambalažu, metalne konstrukcije, automobilske gume, granje i ostalo. Ujedno je zasađeno stablo listopadnog drveta platane.





Posebnost je ove akcije u tome što je imala i humanitarni karakter. Organizirana je prodaja časopisa, digitalnih zapisa, majica, rokovnika i slično, a sav prikupljeni iznos bit će doniran Centru za rehabilitaciju Orlovac. Za štićenike centra, posebne goste ove akcije, i najmlađe sudionike organizatori su u suradnji s neprofitnom udrugom Vilibald pripremili zabavno-edukativni program – zelenu radionicu na temu izrade lončanica i sijanja graha.






Glavni sponzor akcije bio je Janaf, a osnovni je cilj organizatora bio podsjetiti na važnost očuvanja ljepota i čistoće naše metropole, grada Zagreba.


Organizatori naglašavaju da je ovo nastavak uspješne zelene suradnje National Geographica Hrvatska, kluba “Roniti se mora” i Rekreativno-sportskog centra Jarun.


Vidimo se na proljeće!