Ugasite svijetlo na jedan sat i podržite inicijativu za naš zeleno-plavi planet Zemlju

U subotu, 31. ožujka 2012. godine, od 20.30 do 21.30 sati diljem svijeta će biti ugašena rasvjeta i to na najpoznatijim znamenitostima – Eiffelovom tornju, Buckinghamskoj palači, Brandenburškim vratima, Operi u Sydneyu, piramidama u Kairu, Colosseumu u Rimu i drugima.



Globalna inicijativa WWF-a Sat za planet Zemlju nastala je 2007. godine u Sydneyu s ciljem podizanja svijesti donositeljima odluka i stanovništvu svijeta o prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i energetskoj učinkovitosti te štetnosti klimatskih promjena i čovjekovog negativnog utjecaja na Zemlju.



I Hrvatska će se pridružiti ovoj inicijativi gašenjem rasvjete na Dubrovačkim zidinama, osječkoj Tvrđi, uvali Foša u Zadru, pulskoj Areni, južnom pročelju Dioklecijanove palače, splitskoj rivi te drugim znamenitostima u većim gradovima. Svojim pokroviteljstvom akciji se pridružilo i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO.



Središnja događanja bit će održana u subotu 31. ožujka u 20.30 sati na zagrebačkom Zrinjevcu, na Stradunu u Dubrovniku, u središtu Koprivnice te na Trsatskoj gradini u Rijeci.