U Zoološkom vrtu grada Zagreba cvate ljubav. Par krokodila uskoro će proslaviti srebrni pir, a među tapirima se ljubav tek rasplamsava



U Zoološkom vrtu grada Zagreba živi niz sretnih parova. Najdugovječnija veza je ona krokodila. Oni zajedno žive već gotovo 25 godina. Njihovi timaritelji u šali znaju reći da djeluju poput staroga bračnog para. Ne pretjeruju s interakcijom. Za zadovoljstvo im je dovoljno da osjećaju blizinu onoga drugog.





Za razliku od njih tapiri Robi i Amida se ponašaju poput tinejdžera. Obuzela ih je prva ljubav.


U stabilnim su vezama europski smeđi medvjedi Goran i Eta, leopardi Anjun i Lira, morski lavovi Zagi i Edith, vidre Lunjo i Maza te crvene pande Jorrit i Amelie. Te čudesne životinje koje posljednjih godina posjetitelje Zoološkog vrta razveseljavaju i prekrasnim mladuncima, ljubav iskazuju na jedinstven način. Crvene si pande međusobno ližu njuškicu. Prizor je to koji sliči ljubljenju.







Da Amor živi u Maksimiru, potvrđuje i šest divljih sivih čaplji. Naime, te svojim partnerima doživotno vjerne ptice zimi se gnijezde u Zoološkom vrtu grada Zagreba. Njihov bi podmladak iz tri maksimirska gnijezda mogao izviriti već za dva, tri mjeseca.





Kako bi ljubitelji životinja zaljubljene stanovnike Zoološkog vrta na Valentinovo mogli vidjeti izbliza, u utorak, 14. veljače, dvije će se ulaznice moći kupiti po cijeni jedne.