Skupni naziv za edukativne programe koji će se vikendima održavati u Zoo vrtu grada Zagreba. Ovaj će vikend posjetitelji moći upoznati carstvo zmija

Zoološki vrt grada Zagreba za posjetitelje je otvoren cijelu godinu, a poseban je doživljaj posjetiti ga zimi kada je maksimirska šuma prekrivena injem ili snijegom.
Kako bi posjet zoološkom vrtu učinili što zanimljivijim, edukatori zimi provode posebne programe u sklopu kojih posjetitelje upoznaju s egzotičnim životinjama.



Ove će subote i nedjelje od 10 do 15 sati u fokusu biti zmije. Posjetitelji će ih moći dodirnuti, opipati njihov svlak te razgledati njihova jaja. Posebno će mnogo moći naučiti o hrvatskim zmijama otrovnicama.





Idućih će vikenda moći otkriti tajne svjetove kukaca i gmazova. Edukatori će pod povećalo staviti i karakteristike pojedinih životinjskih vrsta kao što su rogovi i tjelesni pokrovi. Cjelovit raspored nalazi se na internetskoj stranici vrta.



Posebna zanimljivost programa je taktilna učionica. Pod motom „Dodirni i nauči“ edukatori svaki vikend pripremaju mnoštvo toga što će se moći dodirnuti – od životinja do zanimljivih preparata. Naime, poznato je da je mnogo lakše nešto naučiti kad se pri učenju koristi više osjetila.