Egzotična zima u ZOO vrtu

Skupni naziv za edukativne programe koji će se vikendima održavati u Zoo vrtu grada Zagreba. Ovaj će vikend posjetitelji moći upoznati carstvo zmija

Zoološki vrt grada Zagreba za posjetitelje je otvoren cijelu godinu, a poseban je doživljaj posjetiti ga zimi kada je maksimirska šuma prekrivena injem ili snijegom.
Kako bi posjet zoološkom vrtu učinili što zanimljivijim, edukatori zimi provode posebne programe u sklopu kojih posjetitelje upoznaju s egzotičnim životinjama.

Ove će subote i nedjelje od 10 do 15 sati u fokusu biti zmije. Posjetitelji će ih moći dodirnuti, opipati njihov svlak te razgledati njihova jaja. Posebno će mnogo moći naučiti o hrvatskim zmijama otrovnicama.

Idućih će vikenda moći otkriti tajne svjetove kukaca i gmazova. Edukatori će pod povećalo staviti i karakteristike pojedinih životinjskih vrsta kao što su rogovi i tjelesni pokrovi. Cjelovit raspored nalazi se na internetskoj stranici vrta.

Posebna zanimljivost programa je taktilna učionica. Pod motom „Dodirni i nauči“ edukatori svaki vikend pripremaju mnoštvo toga što će se moći dodirnuti – od životinja do zanimljivih preparata. Naime, poznato je da je mnogo lakše nešto naučiti kad se pri učenju koristi više osjetila.

Preporučujemo

Pročitajte i:

Proglašeni dobitnici Sensa Loves izbora 2019.

U šarmantnom prostoru hotela Canopy by Hilton održan je prvi #SensaLoves izbor za 2019. godinu…

Djeca s nestrpljenjem očekuju 26. Hrvatski dječji festival

Polako vas već pripremamo za ovogodišnji Hrvatski dječji festival u sklopu kojeg će se održati…

Uloga roditelja u djetetovom učenju

„Uloga roditelja u djetetovu učenju“ - predavanje namijenjeno roditeljima učenika od 1. do 4. razreda osnovnih škola

S obzirom na to da su školske obaveze jedan od prvih razvojnih zadataka kojima djeca…

Otvoreno predavanje: Zašto je važno poticati pravilan senzomotorički razvoj beba od rođenja?

Pozivamo buduće roditelje i roditelje tek rođenih beba da se na otvorenom predavanju upoznaju s…