ZOO grada Zagreba prikuplja prijedloge za ime mladunca crvenih pandi. Prinovi u obitelji ime će biti dodijeljeno na Dan crvenih pandi u subotu, 5.11.

Mladunac crvenih pandi koji je na svijet došao 7. srpnja u ZOO grada Zagreba, već danima proviruje iz nastambe i znatiželjno istražuje svoju okolinu. Omiljene su mu aktivnosti veranje po drveću i grickanje bambusa. Budući da mališan još nema ime, na stranici Zoološkog vrta grada Zagreba na Facebooku pokrenuta je akcija u koju se mogu uključiti svi ljubitelji životinja.



Do petka, 4. studenog, u 16 sati prikupljaju se prijedlozi za ime muškog mladunčeta crvenih pandi. Ocjenjivački će sud potom izabrati najbolja tri prijedloga, a posjetitelji vrta za najbolje će ime glasovati pljeskom.



Pljeskom posjetitelja izabrat će se ime malom pandi


To će glasovanje biti vrhunac obilježavanja Dana crvenih pandi u subotu, 5. studenog, u 12 sati. Kum razigranom crvenom mališanu bit će komičar i voditelj Ivan Šarić. On će uz ravnateljicu Zoološkog vrta grada Zagreba Davorku Maljković predlagatelju odabranog imena uručiti i prigodne darove.





Na Dan crvenih pandi posjetitelji zoološkog vrta moći će doznati mnoštvo zanimljivih informacija o toj ugroženoj vrsti, sudjelovati u izradi ukrasa od bambusa te vidjeti čime se sve crvene pande hrane. Bit će organizirano i posvajanje crvenih pandi.



Dan crvenih pandi ove se godine u Zoološkom vrtu grada Zagreba obilježava drugi put. Inicijativa je potekla od Mreže crvene pande, međunarodne organizacije koja se bavi zaštitom crvenih pandi u prirodi.