Pogledajte niz kazališnih predstava posve besplatno ili sudjelujte u nekoj od radionica. U petak, 8. lipnja možete kušati Festivalsku tortu koje će biti i više nego dovoljno za sve, a možete se provozati i biciklom u sklopu Ciklobajke koja se održava u subotu, 9. lipnja, na biciklijadi 3 jezera. U biciklijadi koja će trajati cijelo prije podne možete sudjelovati i ako dođete u Ogulin i putničkim vlakom Karlekom koji posebno za ovu prigodu vozi po posebnim cijenama. U sklopu biciklijade će biti organizirano i druženje za sve sudionike na jezeru Sabljaci te kratko osvježenje i okrjepa.

Jako zanimljiv ove godine će biti i pripovijedni program gdje ćemo uz hrvatske pripovjedačice ugostiti čak i jednu Njemicu i jednog Britanca. Poslušajte priče i bajke kako zvuče i na stranim jezicima, usput možete i naučiti koju novu riječ. Naravno, svi koji žele mogu položiti i vozački ispit za vožnju metle, ukrasiti se u make-up šatoru koji će biti otvoren cijeli dan ili izraditi posebne staklene suvenire koje će moći ponijeti svojim kućama kao uspomenu. Nismo zanemarili niti ljubitelje robotike, za njih je pripremljeno posebno iznenađenje u obliku radionica koje će još dugo pamtiti.

Veselo festivalsko putovanje vlakićem Bubijem svake godine privlači sve više sudionika i uveseljava kako djecu tako i roditelje, provezite se Zavičajem bajke u ovom posebnom vlakiću koji će vas ostaviti bez daha.

Ogulinski festival bajke je manifestacija koja slavi bajke i bajkovito stvaralaštvo kroz kazališne predstave, pripovijedanje bajki i priča, radionice za djecu i mlade, koncerte i slično. Potaknut je stvaralaštvom Ivane Brlić Mažuranić kojoj je sam grad Ogulin, kao rodni grad, bio inspiracija za pisanje.

Udruga Nova stranica Zagreb i ove godine sudjeluje na festivalu bajke. Ta tri dana festivala uključuju razne predstave, radionice i pripovijedanje. Udruga Nova stranica Zagreb će se uključiti programom pod nazivom „Čitalački kutak za male i velike“. Program uključuje bogatu tombolu koju su omogućile izdavačke kuće: Naklada Bošković, Sipar, Bulaja naklada, Uliks naklada, VBZ i Medicinska naklada donacijama dječjih knjiga i slikovnica.

One sklonije likovnom izražavanju očekuje kreativna radionica crtanja i bojanja likova iz bajki te izradu i likovnu obradu knjiških graničnika („bookmarkera“) . Za rad se koristi Karbon školski pribor (hrvatski proizvod).

13-ogulinski-festival-bajke-ceka-posjetitelje

Dođite svi i povedite i roditelje, bake i djedove, pronađite svoju inspiraciju i provedite bajkoviti vikend u netaknutoj prirodi!

13-ogulinski-festival-bajke-ceka-posjetitelje

Tekst i foto: press