13. Ogulinski festival bajke čeka posjetitelje

Dođite i provedite tri nezaboravna dana s likovima iz bajki koje svi obožavamo od 8. do 10. lipnja u Ogulinu

Pogledajte niz kazališnih predstava posve besplatno ili sudjelujte u nekoj od radionica. U petak, 8. lipnja možete kušati Festivalsku tortu koje će biti i više nego dovoljno za sve, a možete se provozati i biciklom u sklopu Ciklobajke koja se održava u subotu, 9. lipnja, na biciklijadi 3 jezera. U biciklijadi koja će trajati cijelo prije podne možete sudjelovati i ako dođete u Ogulin i putničkim vlakom Karlekom koji posebno za ovu prigodu vozi po posebnim cijenama. U sklopu biciklijade će biti organizirano i druženje za sve sudionike na jezeru Sabljaci te kratko osvježenje i okrjepa.

Jako zanimljiv ove godine će biti i pripovijedni program gdje ćemo uz hrvatske pripovjedačice ugostiti čak i jednu Njemicu i jednog Britanca. Poslušajte priče i bajke kako zvuče i na stranim jezicima, usput možete i naučiti koju novu riječ. Naravno, svi koji žele mogu položiti i vozački ispit za vožnju metle, ukrasiti se u make-up šatoru koji će biti otvoren cijeli dan ili izraditi posebne staklene suvenire koje će moći ponijeti svojim kućama kao uspomenu. Nismo zanemarili niti ljubitelje robotike, za njih je pripremljeno posebno iznenađenje u obliku radionica koje će još dugo pamtiti.

Veselo festivalsko putovanje vlakićem Bubijem svake godine privlači sve više sudionika i uveseljava kako djecu tako i roditelje, provezite se Zavičajem bajke u ovom posebnom vlakiću koji će vas ostaviti bez daha.

Ogulinski festival bajke je manifestacija koja slavi bajke i bajkovito stvaralaštvo kroz kazališne predstave, pripovijedanje bajki i priča, radionice za djecu i mlade, koncerte i slično. Potaknut je stvaralaštvom Ivane Brlić Mažuranić kojoj je sam grad Ogulin, kao rodni grad, bio inspiracija za pisanje.

Udruga Nova stranica Zagreb i ove godine sudjeluje na festivalu bajke. Ta tri dana festivala uključuju razne predstave, radionice i pripovijedanje. Udruga Nova stranica Zagreb će se uključiti programom pod nazivom "Čitalački kutak za male i velike". Program uključuje bogatu tombolu koju su omogućile izdavačke kuće: Naklada Bošković, Sipar, Bulaja naklada, Uliks naklada, VBZ i Medicinska naklada donacijama dječjih knjiga i slikovnica.
One sklonije likovnom izražavanju očekuje kreativna radionica crtanja i bojanja likova iz bajki te izradu i likovnu obradu knjiških graničnika ("bookmarkera") . Za rad se koristi Karbon školski pribor (hrvatski proizvod).

Dođite svi i povedite i roditelje, bake i djedove, pronađite svoju inspiraciju i provedite bajkoviti vikend u netaknutoj prirodi!

Tekst i foto: press

Preporučujemo

Tagovi: , , , , ,

Vezano uz temu

Prva mala biciklijada Grada Zagreba

Pozivamo svu djecu na malu biciklijadu Grada Zagreba,…

Vlak iz davnina

Vlakom iz davnina u svijet bajki Ivane Brlić Mažuranić

Grad Slavonski Brod poziva na jedinstveno putovanje u…

Premijera predstave 'Regoč' u Rijeci

Maštovita priča o ljubavi, prijateljstvu, zajedništvu i prihvaćanju…

Sjajna inicijativa riječkih osnovnoškolaca: oslikane stube Malika Tintilinića

Učenici OŠ Pećine, zahvaljujući inicijativi svojih učenika, nekadašnjih…

Pročitajte i:

8. festival bibliobusa - pravih riznica književnosti na kotačima

Rani dani lipnja donose veliko veselje - centar Rijeke zauzimaju bibliobusi, posebne i svima drage…

preventivni pregledi madeza

Preventivni pregledi madeža u nedjelju na Jarunu

Potaknuti konstantnim porastom broja oboljelih od melanoma u Hrvatskoj, Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba provodi…

Umjesto na kavi, vikend provedite na Medvednici i ne zaboravite povesti klince!

Zaklada „Hrvatska kuća srca“ poziva Zagrepčane na planinarenje i rekreaciju, a mi dodajemo da svi…

Tko su dobitnici ovogodišnjeg Romerquelle Story Hall of Famea?

Svake godine lifestyle magazin Story organizira prestižnu dodjelu nagrada Story Hall of Fame. Tako je…