13. Ogulinski festival bajke čeka posjetitelje

Dođite i provedite tri nezaboravna dana s likovima iz bajki koje svi obožavamo od 8. do 10. lipnja u Ogulinu

Pogledajte niz kazališnih predstava posve besplatno ili sudjelujte u nekoj od radionica. U petak, 8. lipnja možete kušati Festivalsku tortu koje će biti i više nego dovoljno za sve, a možete se provozati i biciklom u sklopu Ciklobajke koja se održava u subotu, 9. lipnja, na biciklijadi 3 jezera. U biciklijadi koja će trajati cijelo prije podne možete sudjelovati i ako dođete u Ogulin i putničkim vlakom Karlekom koji posebno za ovu prigodu vozi po posebnim cijenama. U sklopu biciklijade će biti organizirano i druženje za sve sudionike na jezeru Sabljaci te kratko osvježenje i okrjepa.

Jako zanimljiv ove godine će biti i pripovijedni program gdje ćemo uz hrvatske pripovjedačice ugostiti čak i jednu Njemicu i jednog Britanca. Poslušajte priče i bajke kako zvuče i na stranim jezicima, usput možete i naučiti koju novu riječ. Naravno, svi koji žele mogu položiti i vozački ispit za vožnju metle, ukrasiti se u make-up šatoru koji će biti otvoren cijeli dan ili izraditi posebne staklene suvenire koje će moći ponijeti svojim kućama kao uspomenu. Nismo zanemarili niti ljubitelje robotike, za njih je pripremljeno posebno iznenađenje u obliku radionica koje će još dugo pamtiti.

Veselo festivalsko putovanje vlakićem Bubijem svake godine privlači sve više sudionika i uveseljava kako djecu tako i roditelje, provezite se Zavičajem bajke u ovom posebnom vlakiću koji će vas ostaviti bez daha.

Ogulinski festival bajke je manifestacija koja slavi bajke i bajkovito stvaralaštvo kroz kazališne predstave, pripovijedanje bajki i priča, radionice za djecu i mlade, koncerte i slično. Potaknut je stvaralaštvom Ivane Brlić Mažuranić kojoj je sam grad Ogulin, kao rodni grad, bio inspiracija za pisanje.

Udruga Nova stranica Zagreb i ove godine sudjeluje na festivalu bajke. Ta tri dana festivala uključuju razne predstave, radionice i pripovijedanje. Udruga Nova stranica Zagreb će se uključiti programom pod nazivom "Čitalački kutak za male i velike". Program uključuje bogatu tombolu koju su omogućile izdavačke kuće: Naklada Bošković, Sipar, Bulaja naklada, Uliks naklada, VBZ i Medicinska naklada donacijama dječjih knjiga i slikovnica.
One sklonije likovnom izražavanju očekuje kreativna radionica crtanja i bojanja likova iz bajki te izradu i likovnu obradu knjiških graničnika ("bookmarkera") . Za rad se koristi Karbon školski pribor (hrvatski proizvod).

Dođite svi i povedite i roditelje, bake i djedove, pronađite svoju inspiraciju i provedite bajkoviti vikend u netaknutoj prirodi!

Tekst i foto: press

Preporučujemo

Tagovi: , , , , ,

Vezano uz temu

Jesu li bicikli već uglancani?

Biciklijada promiče aktivniji i zdraviji način života i…

Radionice robotike za djecu i mlade na izložbi inovacija ARCA

Od četvrtka 19. listopada u Zagrebu se održava…

Uskoro počinje 12. Ogulinski festival bajke - u kojem sudjeluju i posjetitelji

Slavimo bajke i bajkovito stvaralaštvo zajedno u Ogulinu…

Premijera u ZKL-u: Putovanje i zgode šegrta Hlapića

Iz Zagrebačkog kazališta lutaka stiže vijest o novoj…

Pročitajte i:

Snaga pozitivno oblikovanog mozga

Izašla je nova knjiga Daniela J. Stiegel i Tina Payne Bryson u izdanju nakladne kuće…

Udruga Obitelji 3plus osmislila karticu s popustima za 600 tisuća Hrvata

Obiteljska kartica projekt je ostvaren u suradnji s nizom nacionalnih i lokalnih tvrtki partnera

Srednjoškolci, jeste li spremni mijenjati svijet?

Veleposlanstvo Švedske poziva sve učenike srednjih škola u Hrvatskoj da se pridruže globalnoj inicijativi #PrvaGeneracija…

Jesenska igra uz šumsku „Ku-kuc“ priču i lutke

Centar "Pričaj mi" poziva roditelje i djecu na predstavljanje novoga projekta "Ku-kuc! Priča je unutra"…