Unicef za djecu roga Afrike

Uključujući donaciju Vlade Repubike Hrvatske u iznosu od 250.000,00 kuna UNICEF u Hrvatskoj je u posljednja dva tjedna prikupio 645.000,00 za pomoć djeci roga Afrike

Procjenjuje se da je oko 2,3 milijuna djece u Etiopiji, Keniji i Somaliji kronično pothranjeno, a 700 000 djece u životnoj opasnosti. U južnoj Somaliji 1,25 milijuna djece treba hitnu humanitarnu pomoć da bi preživjela.

Kako bi čim prije dospjeli do najkritičnije djece, UNICEF i partneri na terenu koriste sve moguće načine da humanitarnu pomoć i lijekove dostave diljem regije. Isporučuju se hrana i vitamini za djecu, a u Keniji traju masovne akcije cijepljenja kako bi se spriječila boginje i dječja paraliza. Prošlog je mjeseca isporučeno 653 tona hrane što je dovoljno za 65 000 djece te 230 tona terapeutskih obroka za 16 000 kritično pothranjene djece.

UNICEF planira povećati dostavu namirnica i lijekova u više od 500 centara za prehranu djece u južnoj Somaliji te započeti dopunsku prehranu za 150 000 obitelji mjesečno. UNICEF se ujedno zahvaljuje i Vladi Republike Hrvatske na donaciji te svim građanima i tvrtkama koji su se odazvali akciji prikupljanja pomoći.


Svi građani Hrvatske koji se žele uključiti u akciju i pomoći djeci roga Afrike mogu to učiniti doniranjem putem interneta na www.unicef.hr ili žiro račun 2360000-1500124852, poziv na broj 2011-073-98.

Preporučujemo

Pročitajte i:

Nagrađeni 'Posteri' mira izražavaju dječju empatiju i ljubav

Djeca iz više od 180 zemalja u svijetu, ali i iz cijele Hrvatske, svojim likovnim…

Luka Modrić u nedjelju gostuje na Interliberu

Ionako veliku gužvu na Interliberu ove će nedjelje dodatno zakuhati Luka Modrić i njegova autobiografija.…

Monika Leskovar humanitarni koncert

Mlada majka Monika Leskovar glazbenu čaroliju poklanja djeci oboljeloj od raka

Jedna od najboljih hrvatskih violončelistica Monika Leskovar s veseljem se priprema za humanitarni koncert koji…

predstava 'Naš zeleni svijet'

Dođite na eko-edukativnu predstavu "Naš zeleni svijet"

Najnovija EKO edukativna predstava Kazališta Smješko na zanimljiv i zabavan način educira predškolsku djecu i…