U doba kada su igračke postale svedostupne proizvođači igračaka osmišljavaju nove i zabavne igračke koje će služiti ne samo za zabavu već i za razvoj dječje mašte. Jedna od takvih igračaka je i igrača konzola za djevojčice My Life koju je na hrvatskom tržištu ponudio Croit.

Što je uopće My Life? My Life je igrača konzola osmišljena specijalno za djevojčice od 6-13 godina koje uz pomoć konzole mogu osmisliti vlastiti lik, počevši od boje kose pa sve do odjeće koju glavna akterica priče nosi. Međutim djevojčice uz My Life ne osmišljavaju samo lik kojim se igraju već i cjelokupni život, biraju prijatelje, školu, mjesta za izlaske i slično.

Unatoč uvriježenom mišljenu da su tehološki usavšene igračke krive za asocijalno ponašanje, My Life upravo suprotno potiče djevojčice da se druže s vršnjakinjama jer putem infra crvene zrake konzole mogu razmjenjivati poruke, odjeću svojih likova i družiti se međusobno. Iako My Life razvija dječju samostalnost igra ipak uči djecu da su roditelji autoritet kojeg treba poštovati, s obzirom i da glavna junakinja njihove priče mora pitati dopuštenje roditelja ako se želi otići družiti s prijateljima u gradu.

Ova jednostavna i kreativna konzola potiče djevojčice na konstruktivno razmišljanje, gradi maštu i dopušta im da osmisle život kakav žele za svoje junake, stvarajući pritom viziju vlastitog života u budućnosti ili kopirajući život svojih uzora poput mame, učiteljice ili starije sestre.