I za ovaj Uskrs neke životinjice ZOO vrta grada Zagreba dobile su uskrsni doručak s kuhanim jajima

Na uskrsno nedjeljno jutro djelatnici zoološkog vrta uskrsnim su jajima razveseliti nosate rakune, merkate, mungose, ogrličaste pekarije, majmune kapucine i gibone. Za doručak su ima poslužili tvrdo kuhana jaja.






Kako oljuštiti jaje? Pitanje je sad!


Nekim je životinjama ljuštenje jajeta jednostavan zadatak, a drugima pravi izazov. Merkatima i mungosima, primjerice, taj zadatak uopće nije lak. Velika i tvrda jaja nije jednostavno razbiti, ali obje su vrste životinja ustrajne da dođu do hranjive sredine. Upravo je takav način hranjenja pri kojem se životinje moraju potruditi doći do hrane, jedan od načina obogaćivanja životnog prostora kojim se potiče prirodno ponašanje.





Više ideja o izradi pisanica te informacije o povijesti i tradiciji slavljenja Uskrsa pročitajte u tekstovima:



Povijest Uskrsnih tradicija


Zašto se svake godine mijenja datum Uskrsa?


Kako da Uskrsna jaja budu posebna?


Kako obojati Uskrsna jaja bez kemije?


Vesele pisanice za uskrsne blagdane



Ukrašavanje pisanica