ALOHA Program predstavlja najbolju kombinaciju učenja i zabave, a natjecanje se održalo u tjednu od 9. do 16. svibnja diljem ALOHA Centara u Hrvatskoj. Djeca su pokazala kako riješiti čak 70 kompleksnih aritmetičkih tj. računskih operacija u samo pet minuta koristeći abakus, najstariju poznatu napravu za računanje koja je preteča današnjih kompjutera. Uz ALOHA trenere događanju su nazočile i dr. sc. Branka Novosel, prof., stručna voditeljica ALOHA programa za Hrvatsku, te Rocio Martinez, koordinatorica za ALOHA Europu.

1-aloha-nacionalno-natjecanje-u-mentalnoj-aritmetici

Među dobitnicima u čak deset kategorija posebno su se istaknuli: Emil Goričanec (Čakovec), Kristina Vukušić (Split), Darian Dubravec (Zagreb), Neli Dubravec (Zagreb), Ruta Kubanović (Zagreb), Ema Sobočan (Čakovec), Nikola Oletić (Čakovec), Ema Derado (Split), Tamara Raljević (Pula) i Lovro Domotorffy Ţibrat. Najbolje ALOHA trenerice su Vlasta Taradi (Čakovec) za predškolski uzrast i Maja Gunjača (Split) za školski uzrast.

„Posebno smo ponosni kada vidimo da djeca postiţu iznimne rezultate u rješavanju zahtjevnih aritmetičkih zadataka. Uz ALOHA Program postiţu prije svega višu razinu pažnje i koncentracije, kapacitet pamćenja, analitičnosti, kreativnog i sekvencionalnog razmišljanja, ali i samopouzdanja, što je presudno za daljnji napredak ne samo u učenju, već i u životu“, istaknula je dr. Branka Novosel.

1-aloha-nacionalno-natjecanje-u-mentalnoj-aritmetici

ALOHA program u Hrvatskoj se provodi više od dvije godine, naziva se još i „trening za mozak“, a specifičan je po svom cilju da od najranije životne dobi kod djece razvije njihov maksimalni potencijal i uspješno ih transformira u cjelokupnog sposobnog odraslog čovjeka.

O Programu:

ALOHA Mental Arithmetic je program mentalnog razvoja za djecu u dobi od 4 do 13 godina, koji na zabavan način potiče razvoj njihovog mozga u ovom najvažnijem periodu. U programu ALOHA Mental Arithmetic djeca vježbaju mentalnu aritmetiku tako da koriste i vizualiziraju abakus, najstariju poznatu napravu za računanje koja je preteča današnjih kompjutera. Na taj način velikom brzinom rješavaju

mentalne operacije. Rezultati programa vidljivi su već nakon šest mjeseci rada u programu ALOHA Mental Arithmetic.

Djeca se nauče bolje koncentrirati i stoga brže uče i obavljaju svoje domaće zadaće; poboljšavaju sposobnost računanja i razvijaju sposobnost efikasnog rješavanja problema. Otud slogan „Stvaramo nove generacije uspješnih“.

1-aloha-nacionalno-natjecanje-u-mentalnoj-aritmetici

Tekst i foto: Aloha mental arithmetics