samozadovoljavanje u trudnoći

Seksualni užitak u trudnoći i kad partner nije pri ruci!

Seksualno zadovoljstvo u trudnoći još uvijek je pomalo tabu tema, a da ne govorimo o rješavanju tog problema vlastitim snagama

O ovoj temi se rijetko govori, a još rjeđe ako se u cijeloj priči nađe još i trudnica. Na sreću to se polako mijenja.

Dakle, u trudnoći tijelo preplavljuju hormoni. Oni brinu za dobrobit bebe koja raste u majčinu trbuhu, održavaju trudnoću i pomažu majčinu tijelu da podnese zahtjeve trudnoće, ali katkad izazovu povećanje seksualne želje kod trudnice. To se često dogodi upravo u drugom tromjesečju kad se trudnoća ustabili, kad su prestale mučnine, trbuh još nije prevelik, a žena je dovoljno mobilna (neke žene ne dožive takav porast libida, a nekima se pojavi u drugim razdobljima trudnoće što je sve potpuno normalno). No, ovakvim razvojem situacije trudnice su obično iznenađene i zbunjene. Što sada napraviti? Je li u redu samozadovoljavati se?

Nema razloga za strah

Jednako kao i kod seksa i po ovom pitanju imate slobodne ruke. Imate li poriv, slobodno upražnjavajte seks ili riješite problem svojim rukama, naravno uz zdrav razum. Nema razloga da se ustručavate, sramite ili plašite da će beba nešto osjetiti. Seks će vas opustiti i pomagati tijelu da se priprema na porođaj, a najviše što beba može osjetiti jest navala endorfina i pozitivne energije.

Kada je ipak riskantno?

Sada je vaše tijelo posebno osjetljivo jer njime teče veća količina krvi, posebice područje spolovila i klitorisa što može dovesti i do intenzivnijih orgazama. Ipak s oprezom postupajte ako vam liječnik na pregledu kaže da smanjite seksualne aktivnosti. Ako vam ništa ne kaže, vi ga slobodno pitajte jer je to važno pitanje. Ako je vaša trudnoća rizična, ako ste krvarili, grčenje maternice moglo bi potaknuti preuranjene trudove pa odustanite od seksa dok vam liječnik opet ne da zeleno svjetlo.

samozadovoljavanje u trudnoći

Prednosti samozadovoljavanja u trudnoći:

Ako vam treba više seksa nego vašem partneru. Moguće je da imate potrebe za nježnošću više od toga koliko vam partner to može pružiti. Pomozite si sama.

Ako partner ne želi seks ili nije prisutan. Moguće je da imate partnera koji se plaši vašeg trbuha, koji se plaši da seks ne naudi djetetu, koji ima osjećaj da vas je troje u krevetu, kojem cijela stvar nije seksi, koji je odsutan jer je na putu…

Ako vam smeta trbuh. Kad je trudnoća već poodmakla, trbuh može toliko narasti da vam je teško naći udoban položaj. U tom slučaju masturbacija u dvoje može biti savršeno rješenje.

Ako vas muče mučnine, bolovi u leđima, nateknute noge… Katkad se ove tegobe mogu malo ublažiti na ovaj način.

Što se može dogoditi?

Ako tijekom orgazma (vrijedi i za seks i za samozadovoljavanje) osjećate kontrakcije i grčeve i zatim osjetite da vam je trbuh malo otvrdnuo, to je normalno i brzo će proći. Slušajte signale svog tijela i prestanite odmah, ako se ne osjećate dobro ili imate osjećaj da se događa nešto loše.

Igračke

S igračkama biste trebali biti ipak malo oprezniji. Ako vam je posteljica niže spuštena ili vam je grlić maternice oslabljen, nemojte ih koristiti. Inače ih koristite s povećanim oprezom i manjim intenzitetom. Svakako pripazite da održavate njihovu dobru higijenu.

Tekst: M.B.
Izvor: Familie.de
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi: ,

Vezano uz temu

Većina muškaraca trbuh trudnice smatra erotičnim

U kasnijem razdoblju trudnoće kad trbuh poraste, mnoge…

osjećaj krivnje u trudnoći

6 razloga za grižnju savjesti u trudnoći

Svaka buduća mama želi sve najbolje za svoje…

seks u trudnoći

Može li seks u trudnoći naškoditi djetetu?

Kad riječ o ovoj temi uvijek vlada određena…

seks u trudnoći

Vrckavi libido žene tijekom trudnoće

Možda to neće tako otvoreno priznati, no mnogi…

Pročitajte i:

Trudnoća bez partnera - korisni savjeti za buduće mame

Iako u većini slučajeva trudnice bez partnera imaju podršku okoline, žena u ovakvoj situaciji prolazi…

poticanje trudova

Prenijeli ste? Kako potaknuti trudove?

Želite na neki način polako potaknuti trudove jer vam je termin već prošao? Evo nekoliko…

popis uvjeta za pratnju pri porodu u Hrvatskim rodilistima

Popis hrvatskih rodilišta i uvjeta za pratnju rodilje na porodu

Svaka se trudnica bavi pitanjem gdje i kako će roditi, hoće li imati pratnju i…

simptomi trudnoce

VIDEO: Prvi simptomi trudnoće

Simptoma trudnoće ustvari ima puno. Mnogi od njih se međutim javljaju i inače u normalnom…