Sastojci za 8 osoba
- 1 kokoš za juhu (ca. 1,5 kg)
- 4 litre vode
- 1 žličica crnog papra u zrnu
- 3 lovorova lista
- 2 klinčića
- 3 žličice soli
- 1 srednja hokaido-tikva
- 500 g brokule
- 2 velike rajčice
- 250 g prekrupe
- 100 g pesta
Priprema
1. Isprati kokoš u hladnoj vodi, kuhati u loncu s vodom, u juhu dodati papar, lovorov list i klinčić (eventualno u vrećici za čaj).
2. Oprati tikvu, prepoloviti i odstraniti sjemenke; razrezati u kockice veličine 2 cm zajedno s korom (kora daje prekrasnu boju i raspadne se sama od sebe). Oprati brokulu, izrezati na četiri dijela i razdijeliti u ružice, oguliti stabljike i sitno nasjeckati. Oprati rajčice, odstraniti sjemenke, nasjeckati na kockice.
3. Nakon 2 sata kuhanja izvaditi kokoš iz juhe. Uzavriti juhu. Dodati tikvu i prekrupu i ostaviti da se kuha 20 do 25 minuta na maloj vatri. Nakon ca. 20 minuta dodati brokulu.
4. Meso očistiti od kože i kostiju i narezati na komadiće. Na kraju kuhanja u juhu umiješati pesto i dodati meso i rajčicu. Gotovo!
Dobar tek! Usput, juha se može pripremiti i zalediti.
Roditelji, oprez: Ovo je 6 opasnih stvari u kući s kojima se bebe vole igrati
Dijete stalno plače u vrtiću, neće jesti ni spavati: Savjet stručnjakinje zabrinutoj mami
Zašto beba još nema kosu: Ćelavost beba ne mora značiti problem, ali kada se zabrinuti?
Tihi refluks kod beba: Kako prepoznati simptome i pomoći djetetu?
Mogu li majke upropastiti svoje sinove? Slavni psiholog Carl Jung otkrio fatalnu pogrešku u odgoju dječaka