trudnica na poslu

Vježbe za trudnice u uredu

Ako ste kao trudnica odlučili raditi dok ne krenete na porodiljni, ne zaboravite se u uredu svakodnevno razgibavati kako biste što lakše izdržali radni dan!

Većina današnjih poslova vezana je uz urede i višesatno sjedenje za računalom. Zadubljeni u posao rijetko smo svjesni koliko nam takvo sjedenje iskrivljuje kralježnicu i držanje, osobito ako nemamo naviku redovite tjelovježbe ili nekog oblika rekreacije. Trudnicama to sjedenje još teže pada i stoga je preporučljivo slobodne trenutke iskoristiti da se posvetimo upravo svom tijelu i malo ga razgibamo.
Nekoliko puta na dan napravite vježbe u uredu koje vam ovdje predlažemo i neka vam to prijeđe u naviku. Ako imate stolac na kotačiće, pripazite kako vam se ne bi omaknuo. Kako biste to izbjegli, puno je bolje stolac prisloniti uza zid ili neku čvrstu površinu.

* Zdrave vene
Stolac privucite uz stol. Primite se za stolac, jednu nogu izdužite prema unazad, a druga ostaje lagano skvrčena kod stolca. Ne odvajajte stopala od poda. Istegnite se i zadržite taj položaj 8 sekundi. Isto ponovite i s drugom nogom.

* Gipkost za pet
Spojite ruke iza leđa, dlanovima okrenutim prema podu. Lagano ih savinite u laktovima i okrećite tijelo ulijevo pa udesno. Sve pokrete izvodite polako i ravnomjerno. Noge lagano savinite u koljenima. Tijekom vježbe ne zadržavajte dah!

* Za bolju cirkulaciju
Primite se objema rukama za naslon stolca. Spustite se na jedno koljeno, polako ustanite, ispružite noge i potom spustite ne drugo koljeno. Vježbu ponovite nekoliko puta
tempom koji vam najviše odgovara.

* Razgibana leđa
Sjednite na rub stolca i razmaknite noge. Ruke ispružite iza leđa i spojite dlanovima. Polako se naginjite naprijed pokušavajući podići ruke što je više moguće. Glava ostaje u ravnini s vratom.

* Lijepe grudi
Telefonirajući oslonite se slobodnom rukom na zid ili ormar. Napregnite mišiće ruke i malo se nagnite tako da prenesete na nju dio svoje težine. Lagano savinite lakat. Isto ponovite drugom rukom.

Foto: Thinkstock

Preporučujemo

Tagovi:

Vezano uz temu

Vježbe za treće tromjesečje trudnoće

Samo zato što ste trudne, ne morate zanemariti…

Vježbe za drugo tromjesečje trudnoće

Samo zato što ste trudne, ne morate zanemariti…

Darujemo vam dva Gym&Fun Prenatal priručnika i DVD-a za trudnice

Nakon dva uspješna priručnika, prvijenca Gym&Fun i prošlogodišnjeg…

Pročitajte i:

Zašto su trbusi trudnica toliko različiti?

Svaki je trudnički trbuh jedinstven, kao i žena koja ga nosi i dijete koje u…

Pritisak i bol u zdjelici

Trudni ste i osjećate neugodu i grčeve u donjem dijelu trbuha? Podsjeća li vas to…

Trudnoća i bolna leđa

Kako je sladak trbuščić trudnice! Ali i težak! Zato križobolja često i prati trudnoću. Iskoristite…

Vježbanje u trudnoći smanjuje brige

Samo sat vremena joge u trudnoći donosi veliku korist...