Virtualna učionica za školarce, roditelje i učitelje

Internet je dio naše stvarnosti i ako dosad niste proučavali bitne stvari vezane uz sigurnost djece na internetu, a djeca su vam spremna za školu, nemojte da vas prestignu u tome, postoje besplatni materijali za učenje i rad i donosimo linkove gdje ih možete pronaći, a dobar dio edukacije možete proći i kroz igrice :)

U Virtualnoj učionici čekaju vas e-udžbenici školskog kurikuluma “Sigurnost djece na internetu” koji vam pružaju personalizirano okruženje za učenje, u kojem možete sami birati sadržaje – tekstove, primjere, prezentacije, plakate, stripove, vježbe, igre i kvizove koje ćete proučavati, kao i ritam kojim ćete samostalno prolaziti kroz sadržaje i usvajati ih. Obrazovni sadržaji donose i posebno istaknute okvire s predloženim dodatnim aktivnostima koje će poslužiti vama, roditeljima i učiteljima kako biste dobili više informacija o raznim temama. Takve dodatne aktivnosti potiču vas na samostalno i aktivno učenje, razvoj kreativnosti i maštovitosti, a ujedno vas pripremaju za cjeloživotno učenje.

Svi digitalni materijali imaju prilagođeni dizajn, čiji sadržaj se automatski prilagođava uređaju na kojem se prikazuje, što omogućuje lakše i pristupačnije korištenje.

Pročitajte više

Budući da je djeci igra još uvijek prioritet, neka usput bude i edukativna. Na ovim će stranicama pronaći brojne igre pomoću kojih djeca uče o autorskim pravima u slučaju da žele “skidati” pjesme, fotografije, objavljene članke… zatim o pristojnoj digitalnoj komunikaciji, orijentiranju u prirodi, kreiranju dobre lozinke i brojne druge korisne stvari koje bi svima nama trebale biti početni korak prema svijetu interneta…

Preporučujemo

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Sigurno korištenje instagrama - praktični savjeti

Ususret Danu sigurnijeg interneta koji se obilježava 5.…

Znaju li se roditelji nositi s izazovima modernih medija?

Prema nekim istraživanjima, prosječni roditelj će objaviti na…

Pročitajte i:

poticanje razvoja djeteta

Kako razvijati dječji mozak kroz igru i zabavu?

Svako dijete se rađa s potencijalom genijalca, a na nama je da taj intelektualni, emotivni,…

Isprobajte odličan trik uz koji možete čitati djetetove misli

Ako se do sada niste previše bavili mađioničarstvom, ovaj trik uz pomoć kojeg možete 'čitati'…

kako se spasiti kad te netko potapa

Naučite dijete kako se osloboditi neplivača koji i sebe i njega potapa!

Čak i ako ste se pobrinuli da vaše dijete nauči plivati i da pliva bez…

kako reagirati kad dijete nesto ukrade

Što napraviti kad dijete uhvatite u krađi?

Svi mi imamo neku priču o krađi u djetinjstvu. Čokoladica u trgovini, jabuka iz susjedovog…