Sve informacije o upisu u srednju školu na jednom mjestu

Kako bi osmašima i njihovim roditeljima olakšao predstojeći period upisa u srednju školu, portal 'Upisi u srednju' na jednom mjestu prikupio je sve korisne informacije prijeko potrebne za postupak upisa u srednje škole u školskoj godini 2016./2017.

Portal obiluje korisnim informacijama iz svih onih područja koja zanimaju budućeg srednjoškolca: podatci o srednjim školama u Republici Hrvatskoj, vremenici upisa, potrebni dokumenti, pravilnici i zakoni, opisi zanimanja, svi bitni podaci o srednjoškolskom obrazovanju i još puno toga više. Na portalu se mogu i izračunati bodovi potrebni za upis u srednju, pogledati savjete koji će olakšati odabir škole i usmjerenja ili primjerice pogledati što je potrebno za upis u učenički dom i koji domovi su na raspolaganju.

Također, ukoliko želite da vaše dijete nastavi školovanje u privatnoj školskoj ustanovi, možete pogledati informacije o privatnom školstvu u Republici Hrvatskoj. A tu je i rubrika u kojoj su pojašnjene mogućnosti nastavka školovanja u nekoj od zemalja EU članica.

Sadržajnost portala i dostupnost potrebnih informacija prepoznao je i velik broj osnovnih škola u Republici Hrvatskoj pa je tako do ovog trenutka već više od 340 osnovnih škola stavilo poveznicu prema portalu ‘Upisi u srednju’. Također, iz dana u dan povećava se i broj srednjoškolskih ustanova koje postavljanjem poveznice prema portalu žele svojim budućim učenicima olakšati, kako postupak upisa tako i pristup korisnim informacijama.

U ovom trenutku ‘Upisi u srednju’ je jedini portal na hrvatskom web prostoru koji se posvetio isključivo tematici upisa u srednje škole.

Također, portal ima i svoju Facebook stranicu – ‘Školovanje u RH’. U nepuna 3 mjeseca broj članova se popeo na 2000 i kontinuirano raste. Po Facebook katalogu, stranica "Školovanje u RH" ima najveću stopu rasta u Hrvatskoj u kategoriji "Edukacija", a u kategoriji brendova je na visokom četvrtom mjestu. Oni koji žele biti sigurni kako će im svaka nova informacija vezana za upise u srednju školu biti dostupna u realnom vremenu putem njihovog računala ili pametnog telefona, odlučili su pratiti Facebook stranicu ‘Školovanje u RH’.

Čitateljima portala čiji broj je iz dana u dan sve veći, na raspolaganju su i rubrike sa najčešće postavljanim pitanjima i odgovorima, korisni linkovi kao i forum na kojem mogu diskutirati o temama vezanim uz problematiku upisa u srednje škole. Za one koji žele znati više, tu je i newsletter koji već sada broji više tisuća pretplatnika i putem kojega će se korisnicima dostavljati ključne informacije vezane za upise.

Sadržaj portala dostupan je na poveznici Portal Upisi u srednju , a njihovim Facebook stranicama možete pristupiti klikom na poveznicu Facebook stranice "Školovanje u RH" .

Tekst i foto: Portal, "Upisi u srednju"

Preporučujemo

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

I vaše dijete može glumiti i pjevati u mjuziklu "Frozen"!

Dječji zbor Bajka djeluje preko 20 godina u…

Upisi u tečajeve i radionice Centra za kulturu Novi Zagreb

Centar za kulturu Novi Zagreb organizira upise u…

Eko akademija Zoološkog vrta grada Zagreba

U tijeku su upisi u Eko akademiju. Kroz…

Pročitajte i:

kako razgovarati s tinejdzerom

10 pravila ponašanja kad imate posla s tinejdžerima

Život s tinejdžerom katkad se čini kao hodanje po minskom polju. Kriva riječ i bomba…

Što moje dijete mora znati pred polazak u školu?

Mnogi roditelji su često u dvojbama pred školu i imaju vječno pitanje: što moje dijete…

kako postavljati pitanja djeci

Kako iz školarca izvući odgovore o njegovom danu?

Sigurno se i sami dobro sjećate kako su vas roditelji ispitivali kako vam je bilo…

Kratki vodič kroz medijsku pismenost

Počeli 2. Dani medijske pismenosti: kako se lakše snaći u medijskom prostoru? Donosimo vodič i…