upozoravajuce pismo Zubic Vile

Službeno i upozoravajuće pismo Zubić Vile riješilo problem s pranjem zubi

Je li vaše dijete ikad dobilo pismo od Zubić Vile? Mali Sam je dobio jedno takvo pismo i po prvi puta doživio snagu ozbiljne opomene i to od autoriteta sa područja higijene zubića – glavom i bradom, od Zubić Vile...

Budući da Sam nije baš pokazivao entuzijazam u pranju zubića, a inače voli piti i Colu i grickati slatkiše, Zubić Vila alias tata smislila je kako da Sama potakne i inspirira na revnije održavanje higijene.

Sve se dogodilo naravno povodom ispadanja jednog Samovog mliječnog zuba. Mali Sam je tako uvečer pun povjerenja i uzbuđenja pod jastuk stavio svoj ispali zubić. Drugo jutro umjesto očekivanog novca našao je pismo u kojem je pisalo:

Dragi gospodine Warren,

Ovo pismo ima svrhu obavijestiti vas da sam preuzela primjerak vašeg zuba i dalje je proslijeđen u proceduru.

Kao što ste primijetili, došlo je do kašnjenja u isporuci novčanog iznosa za zub. Gospodine Warren, moramo vam reći da se to dogodilo zbog zatečenog stanja vašeg zuba. Moramo vas informirati da mi očekujemo određenu oštećenost i potrošenost zuba koji uzimamo na procjenu. No, u vašem slučaju vaš smo zub morali proslijediti komisiji za daljnju procjenu.

Uvjereni smo da je razlog za takvo stanje zuba nedostatak higijene i brige s vaše strane. Pronašli smo i više od samo tragova gaziranog pića na njemu, zatim ostatke pahuljica koje ste jeli za doručak te čokolade, a koje niste propisno uklonili pravilnom tehnikom četkanja zuba. Preporučujemo da odmah i hitno popravite vašu praksu.

Gospodine Warren, ovaj puta ćemo prihvatiti vaš zub, ali potrebno nam je vaše jamstvo da će stanje vašeg sljedećeg zuba biti značajno bolje ili ćemo zadržati uplatu. “

Srdačan pozdrav,

Vaša Zubić Vila!

upozoravajuce pismo Zubic Vile

Mnogi roditelji su se oduševili idejom

Samov otac Henry objavio je ovo pismo Zubić Vile na Twitteru sa sljedećim riječima: “Naš sin bjesomučno pere zube. Čini se da je Zubić Vili prekipjelo…."

Taj ozbiljan, ali ironičan post podijelilo je više od 6000 ljudi, a i mnogi portali prenijeli su njegovu priču i zabavno pismo Zubić vile. A kako je Sam reagirao? Navodno je bio sasvim razuman kad je vidio sva obilježja vrlo ozbiljnog pisma pisanog na službenom memorandumu Zubić Vile. Pametno dijete je zaključilo kako je bolje ne imati problema sa Zubić Vilom.

Nama se ova ideja jako dopala i definitivno je prenosimo vama kao inspiraciju za vaše klince kada vaša upozorenja, mudrosti i učenja oko pranja zubi više ne prolaze.

Tekst: M.B.
Foto: Profimedia

 

Preporučujemo

Tagovi: , ,

Pročitajte i:

Isprobajte odličan trik uz koji možete čitati djetetove misli

Ako se do sada niste previše bavili mađioničarstvom, ovaj trik uz pomoć kojeg možete 'čitati'…

kako se spasiti kad te netko potapa

Naučite dijete kako se osloboditi neplivača koji i sebe i njega potapa!

Čak i ako ste se pobrinuli da vaše dijete nauči plivati i da pliva bez…

kako reagirati kad dijete nesto ukrade

Što napraviti kad dijete uhvatite u krađi?

Svi mi imamo neku priču o krađi u djetinjstvu. Čokoladica u trgovini, jabuka iz susjedovog…

Razgovarajte s tinejdžerima o seksualnosti

Pubertet je razdoblje odrastanja i formiranja identiteta, prvih ljubavi i romantičnih veza („hodanja“) te pojačanog…