Osvoji semestar jedinstvenog edukacijskog programa u Mozgaonici

Upoznajte se sa Think&Solve edukacijskih programom i neka vaš školarac pokuša osvojiti jedan besplatan semestar!

Think&Solve je edukacijski program za učenike osnovnih škola čiji je cilj razvoj kognitivnih, socio-emocionalnih i motoričkih vještina. Dosad je implementiran u kurikulum škola i fakulteta u Kini, Tajlandu, Maleziji, Izraelu, a broji preko 600 certificiranih profesora. Mozgaonica je odlučila pokrenuti takav program i u Hrvatskoj, a roditelji i djeca imaju priliku iz prve ruke odlično se zabaviti i izvidjeti koncept nastavnog sata uz prijavu na info@mozgaonica.hr.

Program je koncipiran na inovativan i zabavan način, a vode ih educirani i certificirani profesori (mentori) s višegodišnjim iskustvom rada u edukaciji djece i mladih. Aktivnosti su prilagođene dobi djece, a zbog kvalitetnije nastave i individualno prilagođenog pristupa formiraju se manje grupe (6-15 djece).

Dilemma didaktičke igre služe kao osnova programa zato što djeca kroz igru najučinkovitije uče: aktivni su u rješavanju konkretnog problema, a igra je zabavna što potiče znatiželju i motivaciju za svladavanjem problema, odnosno učenjem.

Redovitim rješavanjem drvenih slagalica i zagonetki razvija se fina motorika i koncentracija. Prije svega djecu se uči kako se koncentracija, pamćenje i kontrola ljutnje i ostalih emocija vježbaju i jačaju, jednako kao što tjelovježbom jačamo naše mišiće i motoričke vještine.

Igre i aktivnosti osmišljene su tako da pokrivaju razna područja (od matematike i fizike do umjetnosti i psihologije) i različite vještine (logičko i kritičko razmišljanje, kreativnost - razmišljanje izvan okvira, fleksibilnost, konstruktivno rješavanje sukoba, kontrola emocija, empatija i suradnja, donošenje odluka).

Kako učimo kroz igru?

Pored igre, Think&Solve uvodi dva ključna elementa nastavnog sata: raspravu i primjenu (PDT metoda: Play-Discuss-Transfer). Nakon što su djeca kroz igru savladala pravila i isprobala različite metode rješavanje problema, slijedi rasprava. U raspravi mentor ("thinking coach") ima ključnu ulogu, ali ne tako da tumači rješenje igre, već postavljanjem pravih pitanja potiče djecu da kroz konstruktivnu raspravu sami zaključe koje je rješenje najbolje i kako najlakše doći do njega.

U raspravi se analiziraju eventualni problemi koji su iskrsnuli tijekom igre, strategije, ali i emocije koje su učenici osjećali dok su pokušavali pronaći rješenje ili pobijediti. Djeca se osjećaju slobodno izraziti svoje mišljenje jer je jedno od najvažnijih načela Mozgaonice da pogreška nije sama po sebi problem, problem nastaje samo ako ne naučimo ništa iz nje. Ili kao što je Thomas Edison, poznati američki izumitelj, rekao: "Nisam pogriješio, samo sam pronašao 10.000 načina koji ne funkcioniraju."

Sve ono što su djeca naučila tijekom igranja i rasprave potrebno je primijeniti u svakodnevnom životu i povezati s različitim znanstvenim disciplinama - poviješću, zemljopisom, matematikom itd. Na taj način djeca uče kako pravilno učiti - dobrom organizacijom i povezivanjem novih informacija sa starima.

Mozgalice i zadaci variraju prema težini, a prilagođeni su dobi i vještinama djeteta. Primjerice, pri rješavanju Tangrama, jedne od najpoznatijih i najstarijih svjetskih mozgalica porijeklom iz Kine, djeci se prvo zadaju jednostavnije vježbe i oblici: djeca ih uspješno riješe, postiže se osjećaj uspjeha i pozitivne emocije, a upravo pozitivne emocije i misli utječu na uspješnost rješavanja složenijih problema.

img_8341

Što Think&Solve program uključuje?

Think & Solve edukacijski program po semestru uključuje:

  • 2 školska sata tjedno (ukupno 24 školska sata)

  • materijale potrebne za nastavu

  • troškove upisnine

  • upute kako napraviti igre "sam kod kuće"

  • člansku iskaznicu za besplatan pristup pametnoj igraonici

  • 30% popusta na kupnju igara u Dilemma shopu

Po završetku semestra učenici dobivaju diplomu, a nakon završena 3 semestra (1 stupanj), učenik dobiva pojas (bijeli, žuti, zeleni, plavi, crveni, crni).

Svi ostali detalji mogu se pronaći na www.mozgaonica.hr, mailom na info@mozgaonica.hr

Kako osvojiti besplatan semestar Think & Solve programa?

Prvi je uvjet za prijavu je da ideš u osnovnu školu. Zatim, da to zaista iskreno želiš! A zatim da nam to dokažeš s nekoliko motivacijskih rečenica. Napiši zašto bismo baš tebi darovali ovaj vrijedan dar edukacije koja traje 24 školska sata (2 sata tjedno) u Mozgaonici. Poželjno je da si iz Zagreba ili okolice i nije ti problem dolaziti na Zavrtnicu. Svojih nekoliko motivacijskih rečenica šaljite nam na urednistvo@roditelji.hr, do 19. rujna 2016. a idući tjedan objavljujemo dobitnika. Sretno!

21.9.2016.

Dobitnik besplatnog semestra Think&Solve programa je Stjepan Markovec iz Zagreba kojemu ovom prilikom čestitamo na tome i želimo dobru zabavu u Mozgaonici!

Tekst: Mozgaonica, roditelji.hr
Foto: Mozgaonica

Preporučujemo

Tagovi: , , , , ,

Vezano uz temu

Dolazi li Djed Božićnjak?

Za vrijeme blagdana brojni roditelji diljem svijeta razveseljavaju…

VIDEO: Kako zapravo izgleda Božić s bebom u kući

Savjet: svakako pogledati. Osobito ako imate malo puzavo…

Kad Božić zakuca na vrata

Prije nego vas blagdanska euforija potpuno obuzme, želimo…

Šaljete li skrivene poruke svojoj djeci?

U svojim nastojanjima da budu dobri učitelji, mnogi…

Pročitajte i:

poticanje razvoja djeteta

Kako razvijati dječji mozak kroz igru i zabavu?

Svako dijete se rađa s potencijalom genijalca, a na nama je da taj intelektualni, emotivni,…

Isprobajte odličan trik uz koji možete čitati djetetove misli

Ako se do sada niste previše bavili mađioničarstvom, ovaj trik uz pomoć kojeg možete 'čitati'…

kako se spasiti kad te netko potapa

Naučite dijete kako se osloboditi neplivača koji i sebe i njega potapa!

Čak i ako ste se pobrinuli da vaše dijete nauči plivati i da pliva bez…

kako reagirati kad dijete nesto ukrade

Što napraviti kad dijete uhvatite u krađi?

Svi mi imamo neku priču o krađi u djetinjstvu. Čokoladica u trgovini, jabuka iz susjedovog…