Besplatna lektira na internetu

Na inicijativu i uz potporu Ministarstva obrazovanja, znanosti i športa, a u realizaciji "Bulaja naklade" i Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet, na Internetu su dostupna cjelovita djela hrvatskih i stranih pisaca s popisa obvezne školske lektire i šire. Pristup sadržajima je besplatan, a dostupna su učenicima i studentima, te njihovim nastavnicima i profesorima uz korištenje elektroničkog identiteta AAI@Edu.hr!

U doba široke ekspanzije Interneta i brzih veza, koja se konačno dogodila i u Hrvatskoj, objavljeni sadržaj na portalu za škole, u obliku posebnog Web sitea s adresom http://lektire.skole.hr, poslužit će prije svega učenicima i njihovim nastavnicima, te školama i knjižnicama. Knjige dostupne na Internetu korisne su i za razne istraživačke potrebe, akademskoj zajednici. Sva djela mogu se za privatnu uporabu ispisati i čitati i na papiru. Na portalu je već dostupno nešto više od 200 knjiga.

Cilj zajedničkog projekta “eLektire” je da u dogledno vrijeme Webu budu dostupne SVE osnovnoškolske i srednjoškolske lektire, kako obavezne i tako neobavezne, te ostala djela hrvatskih i stranih pisaca, sve pripremljeno prema uobičajenim standardima za objavljivanje lektirnih izdanja, te popraćeno odgovarajućim dodatnim sadržajima poput bilješki o piscu i djelu, napomenama i objašnjenjima, rječnicima manje poznatih riječi, raznim zanimljivostima, ali i slikovnim materijalima, zvučnim zapisima, te videom i drugim multimedijskim sadržajima.

Glavni urednik projekta je Zvonimir Bulaja, dok CARNet osigurava tehničku podršku i prostor. Projekt financijski podržava Ministarstvo obrazovanja, znanosti i športa.Preporučujemo

Pročitajte i:

inteligentna djeca

6 znakova da vaše dijete ima visoki IQ

Možda ste već pomislili da bi vaše dijete moglo biti mali genijalac, no evo karakteristika…

Teškoće u učenju – što koji program znači?

Dok individualizirani pristup u školi i dalje sadržava cjelokupno propisano nastavno gradivo, prilagođeni program omogućuje…

supertalent

VIDEO: Ovaj zbor je dokaz koliko su kreativni i strastveni učitelji važni!

Ovaj zbor mladih djevojaka i mladića oduševio nas je i to iz više razloga. Zapjevali…

Bullying – kako zaštititi dijete izloženo vršnjačkom nasilju te kako postupati s počiniteljem nasilja?

Djeca koja čine vršnjačko nasilje i dalje su djeca s kojom treba raditi. Ne treba…