Jest li ikad ubrali slikovnicu na livadi? Vjerojatno mislite da vam pričamo bajke... Ali ne, slikovnice se u parku Stara Trešnjevka zaista mogu ubrati već treću godinu zaredom u akciji "Uberi priču".

U trešnjevačkom parku,u utorak 12. travnja u 11 sati, s djecom iz obližnjih škola i svima koji naiđu pričat će priče i brati slikovnice autorice Ana Đokić Pongrašić, Sanja Lovrenčić i Manuela Vladić Maštruko, uz logističku podršku klauna Davora Peršića, poznatog kao Klaun Blento.



Kako je sve počelo?


Sanja Lovrenčić organizirala je prvu autorsku akciju „Uberi priču!“ u svibnju 2005. u zagrebačkom parku Ribnjak. Stotinjak slikovnica podijeljeno je, na neuobičajen način, djeci drugih razreda osnovnih škola. Manifestacija je ubrzo postala tradicionalna te dobila i potporu Grada Zagreba.



Zavolimo knjige i čitanje


Berba slikovnica je prigoda da se kod djece potiče ljubav prema knjizi i čitanju, te da se najmlađa publika (i njihovi pedagozi) upoznaju s domaćim autorima i njihovim novim djelima. Slikovnice koje sutra možete ubrati u parku su kvalitetne, nerabljene, izdanja ne starijeg od 3 godine, a također se radi isključivo o djelima domaćih književnika i ilustratora.




Organizatori ove berbe su Mala zvona i CeKaTe.
 Akciju podupire Gradski ured za kulturu Grada Zagreba.