Uberi svoju slikovnicu!

Jest li ikad ubrali slikovnicu na livadi? Vjerojatno mislite da vam pričamo bajke… Ali ne, slikovnice se u parku Stara Trešnjevka zaista mogu ubrati već treću godinu zaredom u akciji "Uberi priču".

U trešnjevačkom parku, u utorak 12. travnja u 11 sati, s djecom iz obližnjih škola i svima koji naiđu pričat će priče i brati slikovnice autorice Ana Đokić Pongrašić, Sanja Lovrenčić i Manuela Vladić Maštruko, uz logističku podršku klauna Davora Peršića, poznatog kao Klaun Blento.

Kako je sve počelo?

Sanja Lovrenčić organizirala je prvu autorsku akciju „Uberi priču!“ u svibnju 2005. u zagrebačkom parku Ribnjak. Stotinjak slikovnica podijeljeno je, na neuobičajen način, djeci drugih razreda osnovnih škola. Manifestacija je ubrzo postala tradicionalna te dobila i potporu Grada Zagreba.

Zavolimo knjige i čitanje

Berba slikovnica je prigoda da se kod djece potiče ljubav prema knjizi i čitanju, te da se najmlađa publika (i njihovi pedagozi) upoznaju s domaćim autorima i njihovim novim djelima. Slikovnice koje sutra možete ubrati u parku su kvalitetne, nerabljene, izdanja ne starijeg od 3 godine, a također se radi isključivo o djelima domaćih književnika i ilustratora.

Organizatori ove berbe su Mala zvona i CeKaTe.
 Akciju podupire Gradski ured za kulturu Grada Zagreba.

Preporučujemo

Pročitajte i:

inteligentna djeca

6 znakova da vaše dijete ima visoki IQ

Možda ste već pomislili da bi vaše dijete moglo biti mali genijalac, no evo karakteristika…

Teškoće u učenju – što koji program znači?

Dok individualizirani pristup u školi i dalje sadržava cjelokupno propisano nastavno gradivo, prilagođeni program omogućuje…

supertalent

VIDEO: Ovaj zbor je dokaz koliko su kreativni i strastveni učitelji važni!

Ovaj zbor mladih djevojaka i mladića oduševio nas je i to iz više razloga. Zapjevali…

Bullying – kako zaštititi dijete izloženo vršnjačkom nasilju te kako postupati s počiniteljem nasilja?

Djeca koja čine vršnjačko nasilje i dalje su djeca s kojom treba raditi. Ne treba…