Varivo od leće s kobasicom

Prijedlog za ukusan i zdrav obrok. Leća je bogata mineralima, vitaminima, folnom kiselinom i drugim korisnim tvarima. Sadrži značajan udio vlakana i beta karotena. I odlično se slaže sa žitaricama, jajima ili mesom

Sastojci

  • 120 g smeđe leće
  • 1 lovorov list
  • po ¼ crvene i žute paprike
  • ½ stabljike celera
  • sol, papar
  • 1 žličica octa
  • 1 kobasica
  • svježe začinsko bilje

Priprema

  1. Leću preko noći ostavite da se namače u vodi. Ocijedite pa zavrijte s lovorovim listom u ½ litre vode. Kuhajte oko 30 minuta, poklopljeno, na laganoj vatri.
  2. Papriku narežite na kockice, a celer na kriške pa ih dodajte u lonac s lećom i kuhajte oko 30 minuta. Posolite i popaprite te umiješajte ocat.
  3. Skuhajte kobasice pa ih narezane na dodajte u varivo. Ukrasite svježim začinskim biljem.

Recept preuzet s: www.kuhaj.hr

Foto: Profimedia

Tagovi: , , ,

Komentari

Vezano uz temu

Losos sa špinatom

Losos je bogat proteinima, omega-3 masnim kiselinama te…

Domaći sok od naranči i mrkve

Ovaj recept za savršeni domaći osvježavajući napitak vrlo…

Šareni cupcake-ovi

Žuti, zeleni, plavi, ružičasti, tirkizni, ljubičasti ili snježno…

Medaljoni s mozzarelom

Imate li u hladnjaku svinjeće medaljone, mozzarelu i…

Pročitajte i:

Larisina juha od povrća

U ovo jesensko vrijeme čestih virozica, povrtna juhica s pilećim temeljcem lijepo će pristajati na…

Narančasta juha od bundeve

Bundeva je bogata hranjivim tvarima, a budući da sadrži samo 19 kalorija na 100 g, vrlo…

Šareno proljetno varivo

Sastojci: 1 manja glavica luka 50 g narančaste leće 50 g zelene leće 2-3 krumpira…

Juha Zekoslav Mrkva

Jednostavna, okrepljujuća juha od omiljenog povrća Zekoslava Mrkve Sastojci žlica maslinovog ulja 1 luk 2…