Sastojci

  • 30 g pinjola
  • 1 vezica kadulje
  • 400 g svježeg sira
  • ½ limuna
  • 30 g naribanog parmezana
  • sol, papar
  • 500 g tijesta za tjesteninu
  • 1 žlica maslaca
  • 12 malih svinjskih odrezaka (od 40 g)

Priprema

  • Popržite pinjole u tavi bez dodavanja masnoće do zlatnožute boje. Nasjeckajte pinjole te pola kadulje. Zgnječite svježi sir. Dodajte naribanu koru limuna.
  • Istisnite limun. Pomiješajte pinjole, kadulju i parmezan te umiješajte u svježi sir.
  • Začinite solju, paprom i sokom od limuna.
  • Izvaljajte pola tijesta. Izrežite kvadrate od tijesta veličine oko 8 cm. Po ½ žličice nadjeva stavite na sredinu kvadrata. Premažite vodom tijesto oko nadjeva.
  • Izvaljajte preostalo tijesto te stavite na prvu polovicu tijesta. Pritisnite oko nadjeva te izrežite torteline. Kuhajte torteline u kipućoj slanoj vodi oko 5 minuta.
  • Rastopite maslac u teflonskoj tavi. Popržite na tome preostalu kadulju pa je izvadite.
  • Odreske stucite, pržite oko 2 minute sa svake strane u maslacu s kaduljom te začinite. Ocijedite torteline, poslužite ih s odrescima te pospite kaduljom.

Dobar vam tek!

Recept preuzet s: www.kuhaj.hr

Foto: Profimedia