Tortelini nadjeveni svježim sirom i kaduljom

Za ljubitelje talijanske tjestenine, jedan jednostavan recept za torteline, koje i danas u Bologni popularno zovu "sveti pupak"

Sastojci

  • 30 g pinjola
  • 1 vezica kadulje
  • 400 g svježeg sira
  • ½ limuna
  • 30 g naribanog parmezana
  • sol, papar
  • 500 g tijesta za tjesteninu
  • 1 žlica maslaca
  • 12 malih svinjskih odrezaka (od 40 g)

Priprema

  • Popržite pinjole u tavi bez dodavanja masnoće do zlatnožute boje. Nasjeckajte pinjole te pola kadulje. Zgnječite svježi sir. Dodajte naribanu koru limuna.
  • Istisnite limun. Pomiješajte pinjole, kadulju i parmezan te umiješajte u svježi sir.
  • Začinite solju, paprom i sokom od limuna.
  • Izvaljajte pola tijesta. Izrežite kvadrate od tijesta veličine oko 8 cm. Po ½ žličice nadjeva stavite na sredinu kvadrata. Premažite vodom tijesto oko nadjeva.
  • Izvaljajte preostalo tijesto te stavite na prvu polovicu tijesta. Pritisnite oko nadjeva te izrežite torteline. Kuhajte torteline u kipućoj slanoj vodi oko 5 minuta.
  • Rastopite maslac u teflonskoj tavi. Popržite na tome preostalu kadulju pa je izvadite.
  • Odreske stucite, pržite oko 2 minute sa svake strane u maslacu s kaduljom te začinite. Ocijedite torteline, poslužite ih s odrescima te pospite kaduljom.

Dobar vam tek!

Recept preuzet s: www.kuhaj.hr

Foto: Profimedia

Tagovi: , , ,

Komentari

Vezano uz temu

Losos sa špinatom

Losos je bogat proteinima, omega-3 masnim kiselinama te…

Domaći sok od naranči i mrkve

Ovaj recept za savršeni domaći osvježavajući napitak vrlo…

Šareni cupcake-ovi

Žuti, zeleni, plavi, ružičasti, tirkizni, ljubičasti ili snježno…

Medaljoni s mozzarelom

Imate li u hladnjaku svinjeće medaljone, mozzarelu i…

Pročitajte i:

Složenac od oslića

Donosimo recept čija je količina prilagođena jednom prosječnom djetetu predškolskog uzrasta

Popečci od bundeve

Sastojci: 400 g krumpira 400 g bundeve (npr. hokaido) 1 jaje 150 g brašna 20…

Ukusni popečci od blitve

Ne vole li klinci previše blitvu po izgledu, pokušajte je dodati u popečke, možda im…

Recepti za veganski roštilj

Povodom obilježavanja Svjetskog dana vegetarijanstva (1. listopada) i Svjetskog dana životinja s farma (2. listopada),…