Sastojci:
- ¾ šalice pirova brašna
- ¼ šalice škrobnog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 žličice cimeta
- ½ šalice naribane mrkve
- ½šalice naribane jabuke
- ½ šalice sjeckanih orašastih plodova
- ½ šalice sušenog voća
- 3 jaja
- ¾ šalice ulja
- 1 vanilin šećer
- 4 žlice ječmenog slada
Za premaz:
- 2 vanilin šećera
- 250 g mascarponea
- malo naribane narančine korice
Priprema:
- Naribanu mrkvu i jabuku pomiješajte s pirovim brašnom, škrobom, praškom za pecivo, cimetom, orašastim plodovima i sušenim voćem.
- U drugoj, većoj posudi, umutite jaja, vanilin šećer, ulje i ječmeni slad. Kad smjesa postane kompaktna, u nju dodajte sastojke iz prve zdjele te lagano promiješajte.
- Smjesu pecite oko 20 minuta na 180 °C. Zajedno umutite sastojke za premaz te njime premažite ohlađeno tijesto. Po želji, ukrasite sjeckanim orasima i ribanom mrkvom.
Izvor:Sensaklub.hr
Foto: Profimedia
Dijete stalno plače u vrtiću, neće jesti ni spavati: Savjet stručnjakinje zabrinutoj mami
Zašto beba još nema kosu: Ćelavost beba ne mora značiti problem, ali kada se zabrinuti?
Tihi refluks kod beba: Kako prepoznati simptome i pomoći djetetu?
Mogu li majke upropastiti svoje sinove? Slavni psiholog Carl Jung otkrio fatalnu pogrešku u odgoju dječaka
3 česte greške koje otežavaju život roditeljima i djeci, tvrdi psihologinja