Torta od jagoda i sira

U samoj sezoni jagoda, ne propustite iskušati jagode na različite načine - kroz voćnu salatu, frape, kolač, sladoled ili možda ovu tortu koju vam danas predstavljamo...

Sastojci:

  • 2 jaja
  • sol
  • 120 g šećera
  • 60 g brašna
  • 500 g jagoda
  • 375 g svježeg sira
  • 300 g slatkog vrhnja
  • 6 listova želatine (namočene)
  • 3 žlice limunovog soka
  • čokoladne mrvice za ukrašavanje

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Odvojite žumanca od bjelanaca. Bjelanca istucite u čvrsti snijeg s malo soli i 60 g šećera.
  2. Umiješajte umućena žumanca pa zatim i brašno. Smjesu ulijte u okrugli kalup (promjera 18 cm), obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici 18 do 20 minuta.
  3. Izvadite biskvit iz kalupa. Jagode operite i očistite pa 400 g izmiksajte u kašicu i procijedite kroz sito. Izmiksajte sir sa 60 g šećera.
  4. Istucite vrhnje u šlag. Namočenu želatinu ocijedite i otopite u zagrijanom limunovom soku. Pomiješajte 1/3 želatine i 1/3 sira.
  5. Umiješajte 75 g šlaga pa kremu premažite na biskvit. Preostalu želatinu umiješajte u preostali sir pa dodajte i kašicu od jagoda te polovicu preostalog šlaga.
  6. Dobivenu kremu premažite na tortu. Cijelu tortu premažite preostalim šlagom i ukrasite po želji čokoladnim mrvicama i jagodama.

Tekst: kuhaj.story.hr

Foto: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i:

Palačinke iz pećnice? Zašto ne? Brzo se spremaju i prepune su različitih okusa

Pečenje palačinki je uvijek zabavno - klinci skakuću oko vas dok ulijevate smjesu u tavicu…

recept za muffine s bundevom i cokoladom

Za Halloween s djecom napravite muffine s bundevom i čokoladom

Vrijeme je izrezivanja bundeva pa one izrezane komade koje ste mislili baciti radije iskoristite za…

domaci puding od vanilije

Domaći puding od vanilije s kokosovim mlijekom

Vjerojatno nema brže slastice koju možete napraviti u par minuta i to sa sastojcima koje…

recept za palacinke bez brasna i secera

Zdrave i brze palačinke bez brašna i šećera

Kad želite djetetu pripremiti nešto slatko na brzinu, neka to bude ukusno i prepuno vrijednih…