recept za sočni i mekani kolač od šljiva

Sočni i mekani kolač sa šljivama za prste polizati

Stigle su šljive, a sa njima i ljetne delicije. Danas ne radimo knedle, već sočan i mekan kolač sa šljivama koji ćete smazati u trenu...

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 500 g šljiva
  • 1,5 čaše šećera (čaša od jogurta)
  • 2 šalice brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 jogurt
  • 1 dl ulja

Priprema:

1.Miksajte jaja sa šećerom. Zatim dodajte ulje, jogurt i kratko promiješajte.

2.U brašno umiješajte prašak za pecivo pa polako žlicom umiješajte brašno u smjesu s jajima.

3.Šljive operite, otvorite i odstranite koštice pa ih narežite na četvrtine.

4.Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

5.Lim za pečenje namastite i pobrašnite i zatim ulijte tijesto. Raspodijelite šljive po tijestu (šljive će potonuti) i stavite u zagrijanu pećnicu.

6.Pecite kolač oko pola sata, izvadite ga iz pećnice, malo ohladite pa pospite šećerom u prahu. Dobar tek!

Tekst: M.B.
Foto: Profimedia

Tagovi:

Pročitajte i:

Što šećeri čine tijelu i kojih 25 namirnica djeca moraju jesti?

Kako pravilno kombinirati hranu na tanjuru te zašto baš ove namirnice zaslužuju predznak - super?

Djeca mogu jesti zdravo! Za početak - zdrave palačinke

“Zeleni život vege mama”, naziv je najnovije zdrave kuharice i edukativne knjige koju potpisuju Ivana…

Svjesno jedenje - alat za zdravo mršavljenje

Imate li zdrav odnos prema sebi i hrani ili hranom ‘popunjavate’ praznine koje tijekom svakodnevice,…

vegetarijanska sarma

VIDEO: Kako djeca sama kuhaju vegetarijansku sarmu za Božić?

Nema Božića bez sarme. A ova je zaista posebna. Ne samo da je vegetarijanska i…