Sastojci za tijesto:

  • 200 g rastopljenog maslaca
  • 200 g smeđeg šećera
  • 220 g glatkog brašna
  • 1 pakiranje praška za pecivo
  • 3 razmućena jaja
  • 2 žlice mlijeka
  • 200 g jogurta s okusom vanilije
  • 300 g prerezanih marelica bez koštica i kože
  • 250 g bobičastog voća (kupine,ribiz, borovnice…)

Za mrvice

  • 50 g hladnog maslaca
  • 6 žlica brašna
  • 4 žlice smeđeg šećera
  • 1 žlica cimeta

Priprema

  1. Obložite papirom za pečenje lim za pečenje (20 x 30 cm) – papir će se bolje držati ako prije toga namastite lim maslacem.
  2. Pomiješajte maslac sa šećerom, brašnom, praškom za pecivo, jajima i mlijekom. Stavite tijesto u kalup te pecite oko 25 minuta.
  3. U međuvremenu pripremite mrvice i operite voće. Izvadite kolač iz pećnice, premažite ga jogurtom pa pospite voćem i mrvicama.
  4. Potom pecite još 15-20 minuta. Kolač možete poslužiti topao ili hladan i možete ga čuvati na hladnome mjestu nekoliko dana.

Izvor: kuhaj.story.hr

Foto: Profimedia