Recept za slanu granolu

Za sve one koji ne vole slatki doručak, postoji i slana verzija granole. Igrajte se okusima i iskušavajte razne dodatke i začine. Osim posnog sira, naša preporuka je slana granola uz dodatak sira Grana padano

Sastojci:

500 g zobenih pahuljica (može i kombinacija sitnih i krupnih)
150 g mljevenih bučinih sjemenki
50 g mljevenih lanenih sjemenki
80 ml maslinova ulja
70 ml vode
1/2 žličice himalajske soli

Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 150 °C.
  • U posudi pomiješajte zobene pahuljice, samljevene sjemenke buče i lana te sol. Dodajte maslinovo ulje i vodu te ponovo promiješajte.
  • Smjesu prebacite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje pa poravnajte i stavite u pećnicu. Pecite 50 minuta. Ova granola više se suši nego peče. Imat će divnu boju i bit će hrskava.

Savjet+ Što je dulje sušite na niskoj temperaturi, granola će imati hrskaviju teksturu.

 

Tekst: Dubravka Fazlić
Izvor: sensa.hr

Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Ekspresno zobeno mlijeko

Kad vam iznenada zatreba zobeno mlijeko, ovako ga…

Ukusni popečci od blitve

Ne vole li klinci previše blitvu po izgledu,…

Pročitajte i:

Lažna mađarica s keksima

Nemate vremena za pečenje kompliciranih kolača? Ni mi! Zato volimo ovakve recepte koji su brzo…

Ružičaste palačinke za još više ljubavi u obitelji

Ove zdrave palačinke bez namirnica životinjskog podrijetla – savršene kao mali kulinarski izraz ljubavi –…

Srca s limunom i makom

Da onaj slatki dio obroka bude još slađi, i od prirodnih sastojaka, pobrinula se autorica…

Šeširi vještica za Halloween

Noć uoči Svih svetih, 31. listopada, slavi se Noć vještica odnosno Halloween. Bundeve su glavni…