Recept za slanu granolu

Za sve one koji ne vole slatki doručak, postoji i slana verzija granole. Igrajte se okusima i iskušavajte razne dodatke i začine. Osim posnog sira, naša preporuka je slana granola uz dodatak sira Grana padano

Sastojci:

500 g zobenih pahuljica (može i kombinacija sitnih i krupnih)
150 g mljevenih bučinih sjemenki
50 g mljevenih lanenih sjemenki
80 ml maslinova ulja
70 ml vode
1/2 žličice himalajske soli

Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 150 °C.
  • U posudi pomiješajte zobene pahuljice, samljevene sjemenke buče i lana te sol. Dodajte maslinovo ulje i vodu te ponovo promiješajte.
  • Smjesu prebacite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje pa poravnajte i stavite u pećnicu. Pecite 50 minuta. Ova granola više se suši nego peče. Imat će divnu boju i bit će hrskava.

Savjet+ Što je dulje sušite na niskoj temperaturi, granola će imati hrskaviju teksturu.

 

Tekst: Dubravka Fazlić
Izvor: sensa.hr

Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Ekspresno zobeno mlijeko

Kad vam iznenada zatreba zobeno mlijeko, ovako ga…

Ukusni popečci od blitve

Ne vole li klinci previše blitvu po izgledu,…

Pročitajte i:

recept za cheesecake s avokadom

Fenomenalni cheesecake s avokadom

Svi ljubitelji avokada sad će doći na svoje. Umjesto da ga stavite na kruh ili…

recept za pecene banane

A za desert imamo pečene banane!

Sigurno ste već probali pečene banane u kinsekom restoranu. No, ne morate ići u restoran.…

recept za zdrave prutiće od žitarica i orašastog voća

4 odlična recepta za zdrave slatke prutiće od žitarica i orašastog i suhog voća

Kad vaša djeca požele slatko, ponudite im prutiće od orašastog i suhog voća. Ono što…

S djecom napravite sladoled na štapiću s jagodama i bananom

Jagode su počele, a i sladoled je sve češće na repertoaru. Spojili smo ih u…