Sastojci:

  •  250 g meda
  • 100 g šećera
  • 250 g maslaca
  • 300 g čokolade
  • 100 g prženih rezanih lješnjaka
  • 200 g nasjeckanih oraha
  • 200 g kukuruznih pahuljica
  • 1 veća oblatna

Priprema:

1. Otopite med i šećer na laganoj vatri.

2. Dodajte maslac narezan na kockice i čokoladu izlomljenu na kockice te lagano rastopite, ali pazite da masa ne zakipi.

3. Kad se čokolada i maslac otope, maknite s vatre i dodajte rezane lješnjake, orahe i kukuruzne pahuljice.

4. Dobro izmiješajte da se sve obloži čokoladom.

5. Na oblatnu stavite rastopljenu masu, dobro je utisnite žlicom da se zalijepi za oblatnu i ostavite da se ohladi preko noći. Prije posluživanja narežite na prutiće.

Tekst: roditelji.hr

Foto: Profimedia