Makroni od kokosa

Sastojci:

  • 200 g kokosa u pahuljicama
  • 60 g kokosova ulja ili maslaca, rastopljenog
  • 3 žlice javorova sirupa
  • 1 žlica kukuruznog škroba (gustina)
  • 1 žličica naribanog muškatnog oraščića
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 1/2 žličice sušenog đumbira
  • 1/2 žličice mljevenog pimenta

Priprema:

  • Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva, sve sastojke dobro pomiješajte.
  • Žličicom oblikujte kuglice i stavljajte ih na lim obložen papirom za pečenje.
  • Pecite 6 do 8 minuta, tako da sasvim lagano potamne i postanu zlatnožuti.
  • Često provjeravajte kako napreduje pećnica jer kokos vrlo lako zagori!
  • Pečene ostavite da se ohlade na rešetki.

Tekst: Ivančica Tarade
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i:

Slatke knedle

Fine knedlice sa svježim kravljim sirom Sastojci 250 g svježeg sira, propasirati (protisnuti kroz sito)…

Speculaas keksi bez 'problematičnih' sastojaka

Počinje nova sezona pečenja blagdanskih keksića! Omiljeni keksi puni mirisnih začina u ovom su izdanju…

Jesenski kolač

Sastojci za tijesto: 42 g svježeg kvasca 100 g šećera u prahu 500 g glatkog…

Kolač od marelica s bobičastim voćem i mrvicama

Sastojci za tijesto: 200 g rastopljenog maslaca 200 g smeđeg šećera 220 g glatkog brašna…